Süpermen CEO’dan, her gün öğrenen insani CEO’ya

Dünyanın önde gelen liderlik ve yönetim danışmanlığı şirketlerinden Heidrick&Struggles, Oxford Üniversitesi işbirliğiyle 4 kıtada 1.7 trilyon dolarlık gelir ve 5.8 milyon çalışanı temsil eden 152...

Dünyanın önde gelen liderlik ve yönetim danışmanlığı şirketlerinden Heidrick&Struggles, Oxford Üniversitesi işbirliğiyle 4 kıtada 1.7 trilyon dolarlık gelir ve 5.8 milyon çalışanı temsil eden 152 CEO ile yüzyüze görüşerek “21. yüzyıl CEO’sunun değişen rolünü, CEO’nun iç dünyasında yaşadığı fırtınaları ve günümüzün yeni iş dünyasının çelişkilerini” masaya yatıran ilginç bir rapor hazırladı.

Son dönemde yapılan pek çok araştırma, teknolojinin baş döndürücü hızla geliştiği ve küresel rekabetin giderek kızıştığı bir ortamda CEO’lar için hayatın ne kadar zorlaştığını ortaya koyuyor. Şirket hafızası, ayak bağı olmaya başlamış durumda; CEO’lar, çalışanlarını günün ihtiyaçlarına göre nasıl yeniden eğiteceklerini bilemiyorlar; yönetim kurulları, hızlı karar alma süreçlerini baltalayabiliyor.
Şüphenin gücü
H&S’nin raporundan bugünün ve yarının CEO’larının çıkaracakları ana mesajlar şunlar:
- Şüphenin gücünü ve liderliğin paradokslarını kucaklayın. Alacağınız bir karardan emin olmadığınız için kendinizi yiyip bitirmeyin. Çünkü şüpheyi kucaklamak, modern şirket yönetiminde önemli bir kuvvettir.
- CEO’nun her şeyi % 100 net

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar