Hisarcıklıoğlu: Hedefimiz 4. Sanayi Devrimi olmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB’un hafta sonu Ankara’da yapılan Genel Kurulu medyaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları ve Başkan Rifat...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB’un hafta sonu Ankara’da yapılan Genel Kurulu medyaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları ve Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Ey bankalar artık bu vicdansızlığı bırakın” sözleriyle yansıdı.

Oysa Hisarcıklıoğlu kapsamlı konuşmasında, küresel ekonomiyle ilgili beklentilerden Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasına, G20 başkanlığımızla birlikte B20’yi çokuluslu dev şirketlerin patronlarının damga vurduğu bir konumdan KOBİ’lerin çıkarlarını koruyacak bir platforma dönüştürme çalışmalarına kadar pek çok konuya parmak bastı.
Hisarcıklıoğlu’nun konuşmaları her zaman çok güncel ve geniş ufukludur; çünkü hem ülkemizin dört bir yanındaki 365 oda-borsaya kayıtlı toplam 1.5 milyon üyenin görüşlerinden beslenir; hem de Prof. Dr. Güven Sak’ın başında bulunduğu TEPAV gibi uluslararası alanda saygınlık kazanmış bir think tank’in değerlendirmeleri yansır.
Ben sizlere Hisarcıklıoğlu’nun önerdiği Türkiye’nin yeni büyüme modeliyle ilgili bölümünü, kendi ağzından aktarmak istiyorum:

Yeni hikâye
“- Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı var. Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalı ve firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz.
- Eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldı. Okul ve derslik sayısı arttı, ama eğitimin kalitesinde maalesef beklediğimiz ölçüde mesafe alamadık. Çocuklarımız, matematikte ve fende dünya sıralamasında bize yakışmayan yerde. Ekonomide bir üst lige çıkmak için mutlaka eğitim kalitemizi artırmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar