Halkımızın güvensizlik sorunu nasıl giderilecek?

Dünya ekonomisi önemli bir değişim ve yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. İşletmelerin hızlı değişime ayak uydurabilmeleri, her alandaki riskleri iyi yönetebilmelerine bağlı. Bu noktadan yola çıkan...

Dünya ekonomisi önemli bir değişim ve yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. İşletmelerin hızlı değişime ayak uydurabilmeleri, her alandaki riskleri iyi yönetebilmelerine bağlı. Bu noktadan yola çıkan İmage Halkla İlişkiler ve Demir Burak Hukuk Bürosu, “İş dünyasında risk yönetimi” başlığıyla sohbet toplantıları dizisi başlattı.
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Nilüfer Narlı ve avukat Zeki Demir’in konuşmacı olduğu dün sabahki ilk toplantıda Prof. Dr. Kerem Alkin, moderatör olarak geniş ufuklu, güncel bir çerçeve çizdi.
Megabank dönemi
Biliyorsunuz dünya ekonomisinin en temel problemi büyüyememe! Gerek G-20 ve B20, gerekse IMF/Dünya Bankası toplantılarına katılan Alkin hatırlatıyor:
“Bu toplantılarda, dünyada yeniden yıllık % 4’lük büyümenin yakalanabilmesi için 10 yılda 40 trilyon dolarlık yatırım gerektiği hesaplanmıştı. Şubatta İstanbul’daki G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında, bu rakamın yeterli olmadığına ve % 4’lük büyüme için 60 trilyon dolarlık yatırım gerektiğine karar verildi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar