EXPO 2015’te küresel dayanışma için çağrı

Yıl: 2007. Kasımın son günleri...Yer: ParisEkibimiz, dönemin çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyada çok saygın bir yere sahip bilim...

Yıl: 2007. Kasımın son günleri...
Yer: Paris
Ekibimiz, dönemin çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyada çok saygın bir yere sahip bilim adamlarımızdan Harvard’da kürsü sahibi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Fransa’nın en çok okunan yazarlarından, kökleri İzmir’e dayanan Marc Levy, yüksek bürokratlar, işadamları ve gazetecilerden oluşuyor.
Gerek yayıldığı alan ve ziyaretçi sayısı, gerekse açık kalma süresi açısından dünyanın en büyük organizasyonu olan EXPO’yu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu’nun Paris’teki merkezinde İzmir’imiz, Milano ile birlikte görücüye çıkacak.



İzmir mi, Milano mu?
İzmir’in seçtiği “Herkes İçin Sağlık: Daha İyi Bir Yaşam İçin Yeni Yollar” başlıklı temaya karşılık Milano’nun teması “Gezegenimizde Beslenme: Yaşam için Enerji”.
Fransız Devrimi’nin 100. yılında Paris’te Eyfel Kulesi ile birlikte kapılarını açan EXPO, bugüne kadar hep Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da yapılmış. İtalya’da daha önce 3 kez düzenlenmiş. İzmir’in en büyük şansı, şimdiye kadar hiç bizim coğrafyada yapılmamış olması...
Ama bizim hevesimiz kursağımızda kalıyor; ipi göğüsleyen Milano oluyor.
Papa’nın mesajı
EXPO 2015 önceki gün Milano’da “Gezegenimizde Beslenme: Yaşam için Enerji” temasıyla açıldı. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta kurulan fuar alanında aralarında Türkiye’nin de olduğu 147 ülkenin standı var. Açılış törenine Vatikan’dan canlı video konferansla bağlanan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus EXPO’yu, “dayanışmanın küreselleşmesi” olarak tarif etti.
Zaten biz de Barilla Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa ile hafta içinde bir araya geldiğimizde uzun uzadıya, EXPO 2015’te 147 ülkenin imzasına açılacak olan Milano Protokolü’nü konuşmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar