Erdoğan’a tavsiye: TANAP için ABD Henry Hub örneği

Adı “uluslararası” olduğu halde pek çok halis-muhlis yerli toplantıya katılmış bir gazeteci olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi IICEC’in...

Adı “uluslararası” olduğu halde pek çok halis-muhlis yerli toplantıya katılmış bir gazeteci olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi IICEC’in önceki gün Conrad Otel’deki 6. Zirvesi 3 kıtadan konuşmacıları ve ele alınan konularıyla gerçekten “uluslararası”ydı.

“Küresel enerji güvenliğinin bugünü ve yarını” başlıklı zirvenin açılışında konuşan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, IICEC’in ilk raporunu hazırladıklarını ve bu ilk raporda enerji ithalatımızın incelendiğini açıkladı; Türkiye’de enerji dengesinin iyileştirilmesine yönelik stratejilerin de yer aldığı raporun hem yeni kurulacak hükümete, hem de sanayiye yol göstermesi temennisinde bulundu.
Sabancı’nın ardından söz alan IICEC Onursal Başkanı ve Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Dr. Fatih Birol, her zaman olduğu gibi yine, dünyanın dört bir yanındaki enerji piyasalarıyla ilgili en taze bilgileri bizlerle paylaştı.

Yeterli altyapı yoksa...
Bir gün önce Hamburg’da yapılan G-7 Enerji Bakanları toplantısından çıkıp doğruca İstanbul’a gelen ABD Enerji Bakanlığı Daimi Danışmanı Melanie Kenderdine önce kolektif enerji güvenliği için Hamburg’da mutabık kaldıkları 7 maddeden bahsetti; hemen ardından da sözü, Azeri gazını 2018’den itibaren Avrupa’ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP’a getirdi:
“Cumhurbaşkanınız Tayyip Erdoğan, 17 martta TANAP’ın temelini atarken, ‘Türkiye’yi bölgenin enerji dağıtım merkezi yapacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar