Çocuklarınız oynarken kod yazmayı öğrenebilir

Sağır sultan bile duydu! Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkabilmesi için yeni bir büyüme hikâyesine ihtiyacı var. Ve bu yeni büyüme hikâyesi, ancak teknolojiyle yazılabilir. İntel...

Sağır sultan bile duydu! Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkabilmesi için yeni bir büyüme hikâyesine ihtiyacı var. Ve bu yeni büyüme hikâyesi, ancak teknolojiyle yazılabilir.

İntel Global’in Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz anlatmıştı: ABD’de 8 yaşındaki bir çocuk, geçenlerde akıllı bir örümcek geliştirmiş; yerleştirdiği bir sensörle örümceğin yönünü değiştiriyormuş.
Pek çok ülkenin çılgınca yeni teknolojiler üzerine çalıştığını biliyoruz. Uzmanlar uyarıyor: Robotik, kodlama ve bilim derslerinin bir an önce ilkokullarda müfredata girmesi lazım; aksi halde Rus, Çinli, Romen, hatta Kenyalı çocuklar bizimkileri geçecek!
İlk 20 ekonomi içinde yer almakla övünüyoruz, ancak dünya teknoloji üretiminden aldığımız pay maalesef sadece binde 8! Teknolojiyi üreten değil, tüketen bir ülkeyiz. Türkiye’nin bugün için en büyük avantajı genç nüfusu. Dünya bu kadar hızlı değişirken bu potansiyeli doğru kullanabilirsek, gelişmiş ülkeler arasına katılabiliriz; aksi halde ucuz işgücü, işsizlik, vasıfsızlık kaderimiz olur.

Kod okur-yazarlığı
KODU, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili. Genel olarak çocuklar ve eğlenmek isteyen herkes için tasarlanmış. Oyun konsoluyla kontrol özelliği sayesinde, tasarladığınız oyunlar XBOX’da çalışabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar