‘Bilimin, insanlara yedek parça üretmesi tehlikeli’

Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg, on-line Kitap Kulübü kurmuş; 38 milyon takipçisine her ay bir kitap tavsiye ediyor. Son önerdiği kitap, İsrailli tarihçi-düşünür Yuval Noah Harari’nin geçen...

Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg, on-line Kitap Kulübü kurmuş; 38 milyon takipçisine her ay bir kitap tavsiye ediyor. Son önerdiği kitap, İsrailli tarihçi-düşünür Yuval Noah Harari’nin geçen yıl yayınlanan, 37 dile çevrilmiş, satış rekorları kıran kitabı “Hayvanlardan Tanrılara Sapiens; İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi.”

Harari, “100 bin yıl önce yeryüzünde en az 6 farklı insan türü vardı, günümüzdeyse sadece homo sapiens var; diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?” sorusunun peşinden gidiyor. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Harari, tarihle bilimi biraraya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor.
Sapiens Sabancı’da...
Sabancı Üniversitesi’nin bu yılki mezunları, daha Zuckerberg tavsiye etmeden bu kitapla tanıştılar. Akademik yıl kapanış konferansı için oylamayla seçtikleri Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, bütün konuşmasını Harari’nin kitabına ayırarak yeni mezunları, epeyce bir süre üzerinde düşünecekleri sorularla baş başa bıraktı.
Ekolojik seri katil!
- Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?
- Para neden herkesin güvendiği tek şey?
- Kadınlar, üstün sosyal becerilere sahip oldukları halde çoğu toplum neden erkek egemen?
- Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar, neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?
- Geleceğin dini bilim mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar