AKP’li adaylar hariç ‘Kadınlar için tek ses’

Herhalde en az 12-13 yıldır her seçim öncesinde ve sonrasında Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER ve Kadın Adayları Destekleme Derneği KA.DER’in TBMM’de temsil edilen 4 partinin kadın milletvekillerini biraraya getiren...

Herhalde en az 12-13 yıldır her seçim öncesinde ve sonrasında Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER ve Kadın Adayları Destekleme Derneği KA.DER’in TBMM’de temsil edilen 4 partinin kadın milletvekillerini biraraya getiren toplantılarına katılırım.

2011 seçimleri öncesinde ise Haklı Kadın Platformu’nun (HKP) ilk faaliyetlerinden biri olarak, bütün kadın milletvekili adaylarının davetli olduğu bir toplantı düzenlemiş, katılanların hepsine TBMM’ye girdikleri takdirde kadınlar için neler yapacaklarını sormuştuk.
Bu seçim öncesinde de HKP kurucu üyesi ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliğinde önceki gün benzeri bir toplantı düzenledik. Hedefimiz, TBMM’ye girecek kadın milletvekillerini biraraya getirerek, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için partilerüstü dayanışma yapmalarına aracılık etmekti.

İlk kez yasak geldi
Ne var ki TBMM’de en fazla kadın milletvekili bulunan AKP, ilk kez mızıkçılık yaptı; Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’tan gelen talimatla AKP’li kadın adayların diğer partilerden kadın adaylarla biraraya gelmeleri engellendi. Evet yanlış okumadınız, “demokrasi”yi dilinden düşürmeyen iktidar partisi, kendi kadınlarına resmen yasak koydu!
Kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması için sesimizi ve gücümüzü birleştirmeye o kadar ihtiyacımız var ki... Aslında AKP’li kadın milletvekili adayları da bu tür buluşma ve fikir alışverişlerinin ne kadar yararlı olduğunu geçmiş deneyimleriyle gayet iyi biliyorlar; ancak emir demiri kesince söylenecek söz de kalmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 275 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 271 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar