27 AB ülkesinden 25’i koalisyonla yönetiliyorsa…

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD’ın yılda 4 kez düzenlediği ”Gündem Buluşmaları” çerçevesinde dün “Seçim Sonrası Türkiye” konusu masaya...

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD’ın yılda 4 kez düzenlediği ”Gündem Buluşmaları” çerçevesinde dün “Seçim Sonrası Türkiye” konusu masaya yatırıldı.
Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter Turan ile İMSAD ekonomi danışmanları Prof. Dr. Kerem Alkin ve Dr. Can Fuat Gürlesel’in konuşmacı olduğu toplantıda seçim sonuçlarının yanı sıra 2015 Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü de değerlendirildi .
7 Haziran akşamından beri istisnasız hepimiz, seçim sonuçlarıyla yatıp seçim sonuçlarıyla kalkıyoruz. Benim girip çıktığım çevrelerde doğal olarak bir kutlama havası hakim; özellikle de demokrasiye gölge düşmeden şaibesiz bir seçimi geride bırakabildiğimiz için… Ne var ki hemen ardından koalisyonlarla ilgili endişeler ve 90’lı yılların kötü koalisyon tecrübeleri ardı ardına sıralanıyor .
Gelişmişliktir
Oysa İMSAD Başkanı Fethi Hinginar’ın da toplantıyı açış konuşmasında dediği gibi “bizim, yaşam kalitesi bakımından örnek aldığımız Avrupa Birliği ülkelerinden 25’i koalisyonlarla yönetiliyor.” Gerçekten de koalisyonlar aslında gelişmişlik göstergesi de sayılabilir; seçmenlerin tercihleri doğrultusunda değişik görüşlerdeki partilerin asgari müştereklerde buluşmaları, uzlaşmalarıdır .
Kaldı ki farklılıklarla zenginleşme, Hinginar’ın hatırlattığı gibi bizim geçmişimizde, kültürümüzde de var: “Mevlana, ‘kim olursan ol gel’, Pir Sultan Abdal ‘gel birlikte olalım’ der. ”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar