Sık sık pişmanlık duyanlardan mısınız?

Yaptığınız seçimler konusunda pişmanlık duyanlardan, keşke kelimesini sık sık kullananlardansanız, üstelik de hayatın gündelik akışından sıkılıyorsanız ve bu Pazar değişik bir...

Yaptığınız seçimler konusunda pişmanlık duyanlardan, keşke kelimesini sık sık kullananlardansanız, üstelik de hayatın gündelik akışından sıkılıyorsanız ve bu Pazar değişik bir şey yapmak istiyorsanız size iki önerim var. İlki keyifli bir roman, diğeriyse kısa ve güçlü bir hikaye. Eğer onlar yetmezse biraz felsefe, biraz da müzik.

Roman Matt Haig’den, adı Gece Yarısı Kütüphanesi. Ama bu bildiğiniz bir kütüphane değil. Haig’in kahramanı Nora’nın aklında olan, onunla birlikte yaşayan, ölmesi halinde yıkılacak, anıları ve pişmanlıklarıyla birlikte yok olacak bir kütüphane.

İçinde Nora’nın farklı seçimler yapması halinde nasıl bir hayatı olacağına ilişin binlerce alternatifin olduğu kitaplar ve yaşlı, bilge, yol gösterici ancak yaşam tarzı önermeyen, sadece seçimlerin olası sonuçlarının anlaşılmasına yardımcı olan bir kütüphaneci var.

Fakat 7/24 açık bir yer de değil belli ki. Nora gibi yaşadığı hayattan, yaptığı seçimlerden mutlu olmayanlara yaşamla ölüm arasındaki gidip gelmeleri sırasında hizmet veriyor. Onlara farklı seçimlerin üst üste konmuş aydıngerlerin üzerindeki birbirinden farklı resimler gibi farklı evrenler olduğunu anlatıyor.

O da kitaplarıyla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 348 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar