Rus uçağı

Türkiye’nin 24 Kasım’da Rusya Federasyonu’na ait bir uçağı düşürmesi ve pilotlarından birinin hayatını kaybetmesinin ardından gerilen ilişkiler yavaş yavaş yumuşamaya başladı....

Türkiye’nin 24 Kasım’da Rusya Federasyonu’na ait bir uçağı düşürmesi ve pilotlarından birinin hayatını kaybetmesinin ardından gerilen ilişkiler yavaş yavaş yumuşamaya başladı. Geçtiğimiz ay sonunda Atina’yı ziyaret eden Başkan Putin’den olumlu açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım jestler yaptı, muhataplarına yapıcı mesajlar gönderdi. Son olarak da Ekonomi Bakanı Zeybekçi katıldığı bir televizyon programında iki ülkenin birbirine ihtiyacı olduğunu vurgulayan şeyler söyledi.

***

Belli ki iki taraf da gerilimin aşılmasını, ilişkilerin yeni bir safhaya geçmesini arzu ediyor. Ancak Türkiye henüz Rusya’nın talep ettiği özür ve tazminat koşullarını karşılamaktan uzak. Oysa özür dilenmezse Rusya’nın da manevra yapması, Türkiye ile olan ilişkilerinin seyrini değiştirmesi zor.

Nihayetinde karşımızda ABD ve AB ile yarışan dünya devi bir ülke var. Türkiye’nin, haklı gerekçelerle de olsa, uçağını düşürmesini durup dururken unutmasını beklemek gerçekçi değil. Türkiye’nin uçağını düşürmesini özürsüz kabullenmesi, caydırıcılığını yitirmesi anlamına gelebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 463 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar