Reklamda önemli ama asıl önemlisi marka değeri

Türkiye’de turizm sektörü ciddi sıkıntıda. IŞİD ve PKK terörü Batılı turisti korkuttu, uçaklarının düşürülmesi de Rus turisti kaçırdı. Bugün neredeyse tüm oteller...

Türkiye’de turizm sektörü ciddi sıkıntıda. IŞİD ve PKK terörü Batılı turisti korkuttu, uçaklarının düşürülmesi de Rus turisti kaçırdı. Bugün neredeyse tüm oteller boş. İşten çıkartmalar, kapatmalar ve iflaslar ardı ardına geliyor. Sadece Marmaris, Antalya, Bodrum değil İstanbul da zor durumda. Çoğu otel masraflarını karşılamaktan uzak fiyat politikalarıyla günü kurtarmaya çalışıyor. 

Hükümet de, sektör de çıkış yolu arıyor. İlk akla gelen sektöre teşvik ve destek verilmesi oldu. Nitekim verildi de. Bir cepten alınıp diğerine aktarıldı. Ama verilen teşvik de, destek de yetmedi. Şimdi sektör yeni bir arayış içinde. Gazetelere yansıyan haberlerden hedef ülkeler ve bölgelere yönelik kampanyalar düzenlenmesi  gündemde. Dünyaca ünlü şahsiyetlerin bu reklam ve tanıtım kampanyalarında rol oynaması talep ediliyor.

Reklam ve tanıtım tabii ki önemli ancak asıl önemli olan Türkiye’nin marka değerinin artırılması, turistlerin tehdit olarak gördüğü sorunların ortadan kalkması. Dünyanın hemen her yerinde neredeyse her gün Türkiye’yi olumsuzlayan en az bir haber yayınlanırken, yapacağımız hiçbir kampanya Türkiye’ye insanların gelmesini, tatil yapmasını sağlamaz. Bizim turizm için de, ihracat için de önce imajımızı değiştirmemiz, marka değerimizi artırmamız gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar