Rakka operasyonu

G20 Zirvesi sırasında Erdoğan-Obama görüşmesi belli ki iyi geçmiş, her iki taraf da birbirini daha iyi anlamış ve ilişkilerin derinleşmesi gereği üstünde mutabakata varılmış. Umarız bu...

G20 Zirvesi sırasında Erdoğan-Obama görüşmesi belli ki iyi geçmiş, her iki taraf da birbirini daha iyi anlamış ve ilişkilerin derinleşmesi gereği üstünde mutabakata varılmış. Umarız bu işbirliği ruhu devam eder, taraflar birbirlerini suçlamak yerine ikna ve etkilemeyi siyaset yapma biçimi olarak sürdürür. Sorunlar müzakere edilerek çözülür. Washington daWashington IŞİD, PKK ve FETÖ ile olan mücadelesinde yalnız bırakmaz.

***

Son birkaç ay içinde Türkiye Amerika’ya yakınlaşmak için önemli adımlar attı. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi bu adımların en başında geliyordu. İsrail her ne kadar bu bölgenin önemli bir gücü olsa, ekonomisi ve turist potansiyeli ile Türkiye’ye cazip gelse de, Türkiye’yi İsrail ile uzlaşmaya iten asıl neden ABD ile olan ilişkilerin ciddi zarar görmüş olmasıydı. Barışma en azından Amerika’daki İsrail lobisinin sessiz kalmasını sağlayacak.

Fırat Kalkanı operasyonu da ABD-Türkiye ilişkilerinin derinleşmesine vesile olacağa benzer. Görünen o ki Membiç sorunu Türkiye’yi tatmin edecek bir çözüme kavuşturulmuş. Aksi taktirde Rakka’ya ortak bir operasyon yapılması olasılığından söz edilmez, öncelik Membiç’e verilir, Fırat’ın batısı konusu gündemde kalmaya devam ederdi. Oysa şimdi tam tersi oluyor, Türkiye ile Amerika’nın Rakka’yı IŞİD’den birlikte kurtarabileceği söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ ancak fare doğurdu... 27 Mart 2024 | 191 Okunma Moskova saldırısının ardından… 24 Mart 2024 | 426 Okunma Netanyahu’yu kimse durduramayacaksa... 20 Mart 2024 | 177 Okunma Silah ticareti sadece ticaret mi? 17 Mart 2024 | 91 Okunma Yeni bir döneme doğru... 13 Mart 2024 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar