Kriz yeni bir evreye girerken...

Karar Gazetesi Yazarı Mensur Akgün’ün bugünkü (16.02.2022)’’ Kriz yeni bir evreye girerken... ‘’ başlıklı yazısı.

Ukrayna merkezli küresel kriz Aralık ayından buyana sürüyor. Ve görünen o ki bir süre daha devam edecek. Gerilimin dozu düşecek ama Rusya hem Amerika’dan hem de Ukrayna’dan istediklerini almadan kolay kolay bitmeyecek. Muhtemelen Rusya’nın silahsızlanma ve güven arttırıcı önlemler dahil taleplerinin çoğu yerine getirilecek. Ukrayna da NATO üyesi olma hevesinden vazgeçtiğini deklare edecek.

Zaten Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky üyeliğin mümkün olmadığını Pazartesi günü Almanya Başbakanı Scholtz’la buluşup konuştuktan sonra gazetecilere söyledi. Öteyandan kameraların önünde teatral bir şekilde gerçekleşen Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Savunma Bakanı Şoygu görüşmesinden de diplomasiye devam kararı çıktı. Şoygu askeri hareketliliğin, tatbikatların yakında sona ereceğini sanki Putin’e anlatırmış gibi dünyaya ilan etti.

***

Pazar günkü yazımda da vurguladığım gibi Rusya eline geçirdiği böylesi bir fırsatı anlamsız ve gereksiz bir müdahaleyle harcamak, sonra da sonuçlarına katlanmak istemez. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 49 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar