Kimin ne dediği değil bizim ne yaptığımız önemli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar sabahı hoş bir sürpriz yaparak Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan’a 1915 olaylarını anma ayini sırasında okunmak üzere bir mesaj gönderdi. Osmanlı Ermenilerinin hatıralarına sahip...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar sabahı hoş bir sürpriz yaparak Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan’a 1915 olaylarını anma ayini sırasında okunmak üzere bir mesaj gönderdi. Osmanlı Ermenilerinin hatıralarına sahip çıkacağımızı, bin yıla uzanan ortak yaşam kültürümüzü yeniden hatırlamayı ve hatırlatmayı sürdüreceğimizi söyledi. “Ebediyete intikal etmiş olan Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta olan yakınlarına taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Bu mesajdan diasporanın ya da Ermenistan’ın mutlu olup olmadığına emin değilim. Bazıları mutlaka mutlu olmuştur. Ama pek çok insani sorun gibi bu sorun da araçsallaştırıldığı için belli bir siyasi hedefe varmak amacıyla 1915 trajedisini kullananlar açısından hoşa gidecek bir açıklama sayılmaz. Ne de olsa ellerinden bir koz daha alındı. Ancak bu tür açıklamaların zaten başkalarını mutlu etmek için yapılması gerekmiyor. Önemli olan Pazar günkü yazımda belirttiğim gibi bizim hatırlamamız, bizim unutmamamız.

Türkiye en üst düzeyde unutmadığını, ölen insanlarına sahip çıktığını vurguladı. Hem de bunu soykırım tartışmasının hiç gündemde olmadığı, Obama’nın ne diyeceği üstünde konuşulmadığı, dahası Azerbaycan ile Ermenistan’ın ciddi şekilde karşı karşıya kaldığı bir dönemde yaptı. Bu yüzden çok daha kıymetli, çok daha önemli. Umarım bundan sonraki yıllarda da bu tür mesajlar verilir ve yayınlanır. Hatta isteyenlerin 24 Nisan’da altına çiçek koyabileceği bir anıtı da olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomaside hareketli bir hafta... 24 Nisan 2024 | 126 Okunma Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 97 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 120 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar