Hollanda'nın seçimi

Geçtiğimiz hafta sonundaki kriz yaşanmamış olsa gündemde bu kadar sorun varken, Astana görüşmeleri, Rusya ile olan ilişkiler, IŞİD’e karşı mücadele söz konusuyken, Hollanda seçimleri bu köşeye...

Geçtiğimiz hafta sonundaki kriz yaşanmamış olsa gündemde bu kadar sorun varken, Astana görüşmeleri, Rusya ile olan ilişkiler, IŞİD’e karşı mücadele söz konusuyken, Hollanda seçimleri bu köşeye taşınmazdı. Fakat yaşanan kriz Hollanda seçimi üstüne eğilmemizi, sonuçlarını düşünmemizi gerekli kıldı.

Bilindiği gibi bugünkü seçimlerde Hollanda Parlamentosu’ndaki 150 üyelik için aralarında Türklerin kurduğu Denk’in de olduğu 28 parti ve bağımsız adaylar yarışacak. Seçim sonucunda büyük bir olasılıkla koalisyon hükümeti kurulacak. Geert Wilders’ın ırkçı, ayrımcı, Müslüman düşmanı ve AB karşıtı Özgürlük Partisi de bir önceki seçimdeki “başarısını” katlayacak.

Hollanda’daki seçim sonucunun diğer ülkelerde zaten var olan benzeri eğilimleri, bu eğilimlerden beslenen siyasi akım ve partileri desteklememesi imkansız. Wilders’in “zaferi” pek çok gözlemciye göre Le Pen’in güçlenmesini sağlayacak. Görünen o ki Avrupa yakında bildiğimiz, anlam yüklediğimiz Avrupa olmaktan çıkacak. Birtakım değerler giderek daha da çok arka plana itilecek.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar