Ford tamircisi Tesla’dan anlamaz…

Kara Gazetesi Yazarı Mensur Akgün'ün bugünkü (18.12.2022)''Ford tamircisi Tesla’dan anlamaz…'' başlıklı yazısı.

Başlığa çektiğim iddiayı -biraz farklı şekilde de olsa- dillendiren Amerika’nın en önemli uluslararası ilişkiler uzmanlarından biri. Princeton ve Chicago üniversitelerinden sonra Harvard’da çalışan, Foreign Policy’e düzenli katkıda bulunan Stephen Walt. Kendisi realist olarak tanınıyor ve büyük ölçüde realist öğretinin sınırları içinde yazıp, siyasi telkinlerde bulunuyor.

Foreign Policy’nin son sayısında da Biden’ın tamirciye değil mimarlara, daha doğrusu vizyonerlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan bir yazı kaleme almış. Biden yönetiminin dış politika mekanizmasının nasıl işlediğini bilen insanlarla dolu olduğunu ancak onların eğitimini aldığı ve pratiğini yaptığı kurumların artık amaca hizmet etmediğini vurgulamış.

Ona göre şu an ABD’nin dış politikasının başında olanlar Ford ve Chevy bilen ama Tesla tamir etmeye çalışan teknikerlere benziyor. Yani benzinli, mazotlu arabalardan anlıyorlar fakat elektrikli arabaların bakımını yapmaya çalışıyorlar. Bu yüzden de verdikleri politik ve diplomatik tepkiler günün koşullarına uyum sağlamıyor.

Walt, Amerika’nın Rusya ve Çin’e karşı daha farklı ve daha yaratıcı çözümler bulması gerektiğini söylüyor. Biden’ın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 413 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar