Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla ufuk turu

Pazar günü bir grup gazeteci ve yazarla birlikte Regnum Golf Kulübü’nün turnuvası için Bodrum’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştük. Bize önce golf oynamaya...

Pazar günü bir grup gazeteci ve yazarla birlikte Regnum Golf Kulübü’nün turnuvası için Bodrum’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştük. Bize önce golf oynamaya nasıl başladığını, golf ile siyaset arasındaki ilişkiyi, bu sporun eşitlikçi ve eşitleştirici yanlarını anlattı. Sonra da yeni dönem Türkiye dış politikasının nasıl olabileceğine ilişkin ipuçlarını verdi. Analizleri son derece gerçekçi ve yapıcıydı.

***

Çavuşoğlu Türkiye’nin temel dış politika düsturunun değişmediğini, “yurtta sulh-cihanda sulh” anlayışının sürdüğünü, komşularla ilişkilerde ilke olarak sıfır sorun benimsendiğini, düşmanları azaltıp dostları çoğaltma politikasının izlendiğini, yeni dönemin ayırt edici özelliğininse girişimci ve insani politika olacağını vurguladı. Türkiye’nin sadece kendini doğrudan ilgilendiren konulara değil, BM ve AGİT reformu için çaba harcayacağını, çatışma çözümü, arabuluculuk gibi alanlarda inisiyatifler geliştireceğini belirtti.

Ayrıca Medeniyetler İttifakı’nın yeniden hayatiyet kazanması için İspanya ile birlikte hareket edeceklerinin de altını çizdi. İnsani yardımlarda geçtiğimiz yıl itibarıyla ABD’nin önüne geçtiğimizi söyledi. Bu coğrafya da yaşayan bir ülke son derece aktif bir dış politikanın yanında dengeli bir dış politika izlemek zorunda dedi. Çavuşoğlu’na göre tek başına AB’ye, NATO’ya dayanmamız doğru değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 481 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar