Darbeyi magazinselleştirmek

Türkiye’nin bunca sorunu varken kendimi ve aslında gündemle hiç alakası olmayan bir toplantıyı yazmak istemezdim ama bazı yayın organlarında kurulan zorlama ve isabetsiz bir bağlantı beni buna mecbur etti. Woodrow Wilson Center...

Türkiye’nin bunca sorunu varken kendimi ve aslında gündemle hiç alakası olmayan bir toplantıyı yazmak istemezdim ama bazı yayın organlarında kurulan zorlama ve isabetsiz bir bağlantı beni buna mecbur etti. Woodrow Wilson Center ile birlikte Büyükada’da düzenlediğimiz bir toplantı ile ilgili gerçek dışı iddialar bütün komplo meraklılarının iştahını kabarttı. Ne benimle, ne de arkadaşlarımla konuşuldu ama darbe planlaması yapıldığı (!) imasında bulunan bir-iki yazı dahi kaleme alındı. 15-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen bu toplantıyla hiçbir ilişkisi olmamasına karşın sanki darbe girişimiyle bağlantılıymış gibi sunuldu.

Prof. Dr. Henri Barkey’e atfettikleri kimlik üstünden beni, ama en çok da yazarı olduğum Karar Gazetesi’ni karalamaya yönelik tam anlamıyla ipe sapa gelmez yayınlar yaptılar. Öyle bir hava yaratıldı ki dışarıdan bakan birisi Türkiye’de uluslararası bilimsel toplantı yapmanın yasak olduğunu düşünür. Henri Barkey’in de Türkiye’ye kaçak yollardan girdiğini zanneder.

***

Oysa toplantı ne gizliydi, ne doğrudan Türkiye’ye ilişkindi, ne de Barkey kaçaktı. Aylar öncesinden konuşulmuş, hatta bir kez de ertelenmiş İran ve komşuları hakkında bir toplantıydı. Türkiye’den ORSAM Direktörü ve bu bölgeyi en iyi anlayan uzmanlardan Doç. Dr. Şaban Kardaş, yine aynı merkezden Türkiye’nin bence tek İran uzmanı Dr. Bayram Sinkaya ve bu konuların uzmanı eşi Dr. Pınar Sinkaya, meslektaşım Dr. Sylvia Tiryaki vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar