Çarpan etkisi

Hukukçu olmadığım için YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararı konusunda bilgime dayalı bir kanaati sizlerle paylaşmam imkansız...

 Ancak güvendiğim kanaat önderlerinden, hukukçulardan edindiğim izlenim kararın hukuki olmaktan çok siyasi olduğu yönünde. Zaten sürece, kararın kısıtlı niteliğine baktığınızda aksini söylemek zor.  

Diğer yandan kararın niteliği ne olursa olsun sonuçta seçim tekrarlanacak. Büyük bir olasılıkla da tekrarlamanın mantığının altında yatan siyasi fayda gerçekleşmeyecek. Ayrıca YSK hangi açıklamayı yaparsa yapsın Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu için YSK kararının siyasi olduğu yönündeki kanaat değişmeyecek.  

Umarız yenilenen seçimler adil koşullar altında gerçekleşir, seçimlerin meşruiyetine daha fazla gölge düşürecek teşebbüslerden kaçınılır. Çünkü bu seçimler sadece İstanbul İBB başkanının kim olacağını değil Türkiye’nin nasıl bir ülke olacağını da belirleyecek. Ayrıca bu kararın dünyadaki negatif Türkiye algısını güçlendirebileceğini, sorunlarımızın çözümünü daha da zorlaştırabileceğini unutmamamız gerek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 504 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar