Çağrı karşılığını buldu

Dün İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’daki zirve toplantısının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam ülkelerini terör karşısında birlikte...

Dün İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’daki zirve toplantısının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam ülkelerini terör karşısında birlikte hareket etmeye, mezhep ayrımlarını bir kenara bırakmaya, sorunlarını başkalarına havale etmeden çözmeye davet etti. Bu gazetenin pek çok yazarı ve sanıyorum editörleri açısından da önemli olan bir şey söyledi. “Dostları çoğaltmak, düşmanları azaltmak zorundayız” dedi.

Hatırlayacaksınız bir süredir Karar yazarları Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunlardan kurtulabilmesi için dost sayısını arttırılması gerektiğini ısrarla vurguluyordu. Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras 17 Mart tarihli yazısında, yakın çevresindeki kırılma ve yeniden yapılanmaların Türkiye’yi “düşmanlıkları azaltmaya, işbirliklerini arttırmaya yönelik” bazı cesur adımları atmaya zorladığını yazmıştı.

***

Mehmet Ocaktan, Mustafa Karaalioğlu ve diğerler yazarlar farkı biçimlerde de olsa bu gereklilik üstünde durmuştu. Ben de Karar’ın duruşunun başka gazetelere de ilham vermesi gerektiğini yazmış, “dost çoğalt, düşman azalt” mantığının Türkiye’de kök salmasının şart olduğunu söylemiştim. İsrail’le ilişkilerin normalleşmesini, Mısır’la olan gerginliğin giderilmesini, İran ile işbirliğinin geliştirilmesini savunmuş; Amerika ve Rusya’nın Türkiye için önemini vurgulayan yazılar kaleme almıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ ancak fare doğurdu... 27 Mart 2024 | 10 Okunma Moskova saldırısının ardından… 24 Mart 2024 | 426 Okunma Netanyahu’yu kimse durduramayacaksa... 20 Mart 2024 | 175 Okunma Silah ticareti sadece ticaret mi? 17 Mart 2024 | 91 Okunma Yeni bir döneme doğru... 13 Mart 2024 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar