Bütün köpekleri cezalandırmak yerine…

Yaklaşık 20 yıldır Göktürk’te İstanbul, Eyüp oturuyorum ve sokak köpekleriyle iç içe yaşıyorum. Şimdiye kadar beni ya da tanıdığım birini köpek ısırmadı. Sabahları erken...

Yaklaşık 20 yıldır Göktürk’te İstanbul, Eyüp oturuyorum ve sokak köpekleriyle iç içe yaşıyorum. Şimdiye kadar beni ya da tanıdığım birini köpek ısırmadı. Sabahları erken kalkıp bisiklete bindiğimde arsız arsız havladıkları oldu. Bazı arabalara karşı hassas davrandıklarını, alanlarını korumak adına ve kendilerini yaralamak pahasına peşlerinden koştuklarını gördüm.

Ancak Göktürk’tün köpekleri insanlarıyla yıllardır uyum içinde yaşadı, ne insanlar onları rahatsız etti, ne de onlar insanları. Çoğu işyeri kapılarını açtı, bir kaç tanesini fiilen sahiplendi. Vitrinlerinde yatmalarına, kışın kapı aralıklarından esen sıcak klima rüzgarından yararlanmalarına müsade etti. Sokaklara kulübeler kondu. Biraz insani duyarlılığı olanlar onları besledi, su verdi.

Belediye de mama kumbaralarıyla hayatta kalma mücadelelerine yardımcı oldu. Bildiğim kadarıyla hemen tamamı kısır. Ya kulağında elektronik küpesi var ya da artık çipli. Muhtemelen aralarında yaramazlık yapanlar, insanlara saldırıp korkutanlar, hatta ısıranlar da olmuştur. Ama bir kaçı “suç” işliyor diye bu onların topyekün kıyımına gerekçe oluşturabilir mi?

Sahipsiz hayvanların 30 gün içinde sahiplenilmemeleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika için iyi olan bizim için de iyi olur mu? 24 Temmuz 2024 | 1.318 Okunma 50, daha doğrusu 60 küsur yılın ardından… 21 Temmuz 2024 | 92 Okunma Suikast teşebbüsü sonrasında 17 Temmuz 2024 | 145 Okunma NATO Zirvesinin ardından 14 Temmuz 2024 | 75 Okunma NATO 75’inci yılını liderleriyle kutlarken 10 Temmuz 2024 | 1.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar