Berlin Konferansı’na doğru…

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından Libya sorununun çözümü için planlanan Berlin Konferansı 19 Ocak, Pazar günü gerçekleşecek. Ancak geçmiş tecrübeler, tarafların tutumları ve Halife Hafter’e destek veren ülkelerin beklentileri düşünüldüğünde bu toplantının da ülkeye barış getirememe olasılığı yüksek.

Pazartesi günü Moskova’da sağlanmaya çalışılan kalıcı ateşkes teşebbüsünün başarısız olması bile kendi başına bir gösterge. Halife Hafter ve destekçileri belli ki sorunu hala askeri yöntemlerle çözebileceklerine inanıyor ya da akıllarında başka bir oyun planı var. Oysa Türkiye’nin soruna doğrudan askeri, dolayısıyla da aktif diplomatik müdahalesiyle zemin değişti. 24 Kasım’da Hafter’in sözcüsü Ahmed el-Mismari’nin yaptığı açıklamada belirttiği gibi Berlin’in Berlin’de kalma şansı yok. Türkiye, Libya için belirlediği görev gücünün yapısından da anlaşılacağı üzere, Trablus’u düşürmeyecek. *** Ayrıca bu kadar devletin çözüm için bu kadar yatırım yaptığı, Rusya’nın, Almanya’nın sözünün dinlenmediği durumda başarısızlığın faturası uzlaşmaz tarafa bir şekilde kesilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 14 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 505 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 117 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 63 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar