Yardım köprüsü iki kadın

22 yaşındaki Ezgi Dilan Yüksel Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği tam burslu son sınıf öğrencisi. 23 yaşındaki Çiğdem Kaplan ise Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü...

22 yaşındaki Ezgi Dilan Yüksel Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği tam burslu son sınıf öğrencisi.

23 yaşındaki Çiğdem Kaplan ise Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu.
Geçtiğimiz yaz, Instagram’da takip ettikleri, Ağrı’da görev yapan bir öğretmenin ayağında terlikle okula giden öğrencilere dair paylaşımlarına kayıtsız kalamayıp artık bir şeyler yapmak gerektiğine karar verdiler.
İlk olarak Instagram’da Geleceğe Işık Tut adlı bir hesap açtılar. Başlarda takipçileri çevrelerindeki, tanıdıkları insanlardı. Sonra çember genişledi ve hiç tanımadıkları insanlar onlara ulaşıp “Nasıl yardımcı olabiliriz?” diye sormaya başladı.
Geleceğe Işık Tut, bu iki genç kadının tamamen gönüllülük üzerine başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi. Hiçbir kuruma bağlı değil.
Maddi yardım kabul etmiyorlar. Onlar sadece yardımlara aracılık ediyorlar.
Sayfalarında gerekli paylaşımları yapıyor, nerede neye ihtiyaç olduğunu duyuruyorlar. Yani bir nevi, ihtiyaç sahibi insanlarla yardımseverler arasında bir köprü kurmuş oluyorlar.
Bu işe başlarken bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemişlerdi. Ama giderek daha geniş bir kitleye yayılmaya başladılar.
Başta Ankara’daki okullara yardım götürmeyi amaçlarken, Van’daki bir öğretmenin regülatör istemesiyle diğer illere de yayıldılar.
Van’daki öğretmen “Isınamıyoruz, çocuklarımıza kutu kutu ilaç almak zorunda kalıyoruz, sürekli hastalanıyorlar” demişti.
İlk gittikleri okul Ankara Mamak’taydı; ilk kargolarını ise Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa ve Trabzon’daki ilkokullara yolladılar.
Öğretmenlerden gelen isteklerin ve duyarlı yurttaş desteklerinin artmasıyla kargo hazırlamaya yetişemez oldular.
Okullarda en çok çocuklar için bot, mont, kıyafet, kırtasiye malzemesi, oyuncak, hikaye kitabı, bilgisayar, projeksiyon aleti gibi şeylere ihtiyaç oluyor.
Bu iki genç kadın, daha birkaç ayda 400’den fazla okulda 50 bin öğrenciye ulaştı. Tüm şehirlerde en az bir okulda çocukların imdadına yetiştiler.
Acıbadem Sigorta da onlara sponsorluk desteği vermeye başladı.
Arzuları, kendilerine gelen başvurulara çok daha hızlı dönüş yapabilecek bir hale gelmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar