Türkiye'nin ilk genç kadın fonu

Ülkemizde 15-29 yaşları arasındaki kadınların yüzde 52'si ne okula gidiyor ne de çalışmalarına izin veriliyor. Gelişmiş ülkeler arasında bu yaş grubu kadınların eğitimde en az süre...

Ülkemizde 15-29 yaşları arasındaki kadınların yüzde 52'si ne okula gidiyor ne de çalışmalarına izin veriliyor.

Gelişmiş ülkeler arasında bu yaş grubu kadınların eğitimde en az süre geçirdiği ülke Türkiye. Kadınların 3'te biri 19 yaşına gelmeden evlendiriliyor. Erken yaşta evlenenlerin yarısı şiddete maruz kalıyor. Ve her yıl 90 bin kız çocuğu anne oluyor. 
Feci bir tablo.
Daha beteri de var. Kadın cinayetleri malumunuz.
Sadece 2014'te en az 281 kadın öldürüldü. Bunların yüzde 45'inin katili eşleri, yüzde 16'sının erkek arkadaşları, yüzde 16'sının erkek akrabaları, yüzde 9,9'unun sevgilileri.
Genç kadınlar, yaşadıkları kentte ve üniversite kampüslerinde de sıklıkla taciz ve tecavüz vakalarına maruz kalıyor. 2014 verilerine göre, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik cinsel tacizin yüzde 13'ü okul ve dershanelerde gerçekleşti. Bu tacizlerin failleri öğretim görevlileri, erkek öğrenciler veya dışarıdan erkekler. 
Toplum Gönüllüleri (TOG), tacizden şiddete, baskıdan ayrımcılığa, eğitim haklarının ellerinden alınmasına kadar genç kadınların özellikle son yıllarda artış gösteren problemlerine dikkat çekmek, genç kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit ve özgür bireyler olabilmelerini sağlamak için Türkiye'nin ilk genç kadın fonunu kurdu.
TOG Genç Kadın Fonu, öncelikle üniversitelerde olmak üzere genç kadınların kentlerde yaşadıkları cinsel taciz ve şiddet olayları üzerine odaklanan, kadınların özgürlük ve güvenlik alanlarını genişletmeyi amaçlayan projeleri destekleyecek. 
Türkiye'de genç kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında farkındalık yaratacak ve çözümler üretecek projeleri fonlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar