Teröristin oğlu

ZAC Ebrahim, 1990'da Yahudi Savunma Ligi'nin lideri haham Meir Kahane suikastını yapan ve 1993'teki Dünya Ticaret Merkezi bombalama eyleminin mimarlarından olan El-Seyyid Nusayr'ın oğlu. Daha 7 yaşındayken babasıyla poligonda hedef pratiği yapan...

ZAC Ebrahim, 1990'da Yahudi Savunma Ligi'nin lideri haham Meir Kahane suikastını yapan ve 1993'teki Dünya Ticaret Merkezi bombalama eyleminin mimarlarından olan El-Seyyid Nusayr'ın oğlu.

Daha 7 yaşındayken babasıyla poligonda hedef pratiği yapan, etrafı fanatiklerle dolu, beyni bağnaz öğretilerle şekillenen bir çocuk düşünün.
680 kg patlayıcı yüklü bir minibüsü Dünya Ticaret Merkezi'nin otoparkına yerleştiren adamlara 'amca' diyerek büyüyen bir çocuk düşünün.
19 yaşına kadar 20 kez taşınmak zorunda kalmış, sosyal beceriler geliştirememiş, kimliğini hep gizli tutmuş bir ergen düşünün.
İşte Zac o.
*
Zac bugün 32 yaşında ve barışa katkı sağlamak için hikâyesini anlatıyor.
Peki bir teröristin oğlu nasıl oluyor da bu kadar koşullanmaya, insanların ırkı ve dini ile değerlendirilmesi gerektiğine dair beyninin yıkanmasına rağmen çevresinin etkisinden kurtulup bir tür 'barış elçisine' dönüşebiliyor? Nasıl oluyor da bir teröristin oğlu insanlara ilham verebiliyor?
Ne oluyor da gözü açılıyor?
TED konuşmasında bu sorunun cevabını veriyor Zac.
*
Üç aşamalı değişiminin ilki 2000 Başkanlık seçimlerine denk geliyor. Üniversiteye hazırlık programı kapsamında Philadelphia'da katıldığı Ulusal Gençlik Toplantısı'nda bir gençle ahbap oluyor. Birkaç gün sonra onun Yahudi olduğunu öğrendiğinde aralarında doğal bir husumet olmadığını fark ediyor. Hayatı boyunca aşılmaz gördüğü bir engeli yıkıyor.
*
İkinci aşama, birçok farklı inanç ve kültürden insanla bir arada çalışma fırsatı bulduğu bir lunapark. Kendisine eşcinsellerin topluma zarar veren günahkârlar olduğu öğretilmişken, lunaparkta eşcinsellerle çalışma fırsatı oluyor. Çok geçmeden anlıyor ki eşcinsellerin çoğu o güne kadar tanıştığı en nazik ve en az yargılayıcı insanlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar