Süreci izlemeyin, parçası olun

GEZİ, Türkiye'yi boyamak istedikleri tek renkte değildi; rengârenkti, bir şeylerin değişmesini isteyen insanların kimin kim olduğunu sorgulamadan beraber hareket ettiği bir hareketti. Gezi’den filizlenen Oy ve Ötesi böyle...

GEZİ, Türkiye'yi boyamak istedikleri tek renkte değildi; rengârenkti, bir şeylerin değişmesini isteyen insanların kimin kim olduğunu sorgulamadan beraber hareket ettiği bir hareketti.

Gezi’den filizlenen Oy ve Ötesi böyle insanlardan oluşuyor. “Ortada sandıkla ilgili bir sıkıntı var, boş ver benim kim veya ne olduğumu, gel bunu birlikte çözelim” diyen insanlar.

Türkiye’nin dört bir yanında, bulundukları yerde baskın olan ve sandık başına hükmetmesinden endişe edilen siyasi partiye antitez insanlar bunlar. Ülkede bir şeylerin yanlış gittiğini gören, bunun için bir şey yapmak isteyen, asla tek bir siyasi ideolojinin parçası olmayan insanlar.


*


Oy ve Ötesi 45 ilde, 170 ilçede sandığın başına gönüllü müşahitler yerleştiriyor. 
Gün bitiminde tutanakların sistemle kontrolünü de sağlıyorlar. 
Geçen seçimde 130 bine yakın sandığın tutanağını teker teker kontrol ettiler. Sıkıntı olan sandıklarla ilgili partileri uyardılar. 
Tarafsızlar. Yeri geldi AKP’ye de “Burada sizin hakkınız yenmiş. Tutanaklar bizde. İtiraz sürecini başlatmak istiyorsanız alın başlatın” dediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar