O uzaktaki sizin de cennetiniz,kılınızı kıpırdatınız!

ÖNCE şunun bir altını çizelim... Kapitalizm ve vahşi kapitalizm arasında dağlar kadar fark var.Bize epeydir 'kalkınma' adı altında vahşi kapitalizm dayatılıyor.Memleketin kuzeyinden güneyine, doğusundan...

ÖNCE şunun bir altını çizelim...

Kapitalizm ve vahşi kapitalizm arasında dağlar kadar fark var.
Bize epeydir 'kalkınma' adı altında vahşi kapitalizm dayatılıyor.
Memleketin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına yerel halkın feryat figan hali; suyuna, dağına, toprağına, ormanına sahip çıkmak için tüm gücüyle mücadele etmesi bundan.
Şu anda mesela, Artvin halkı ayakta. Çünkü Cengiz Holding-Özaltın ortaklığındaki madencilik faaliyeti, memleketin gerçek olamayacak kadar güzel köşesi Artvin Cerattepe'nin altını üstüne getirmek üzere.

*

Cerattepe'de olup biteni hatırlayalım.
Buranın halkı 20 yıldan uzun süredir madencilik faaliyetine karşı yılmadan, yorulmadan bir mücadele veriyor.
İlk kez 1992'de Cerattepe'de maden çıkarması için Kanadalı bir şirkete ruhsat verildi.
Halkın itirazı üzerine, bölgenin jeolojisi ve doğal kaynaklarına dair ciddi riskler olduğu görülünce maden aramaya izin verilmedi.
10 yıl sonra, 2002'de şirket işletemediği ruhsatı başka bir Kanadalı şirkete devretti. 2005'te bu ruhsatın da iptali için dava açıldı; mahkeme ruhsatı iptal etti. Temyizdi, şuydu buydu derken 2009'da ruhsat iptali Danıştay tarafından da onaylanıp kesinleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar