Kaybedeceğin tek mücadele terk ettiğin mücadeledir

KENDİMİ hiç de yenilmiş hissetmiyorum. Çünkü eğer ortada bir savaş vardı ise... Ben o savaşın tarafı değildim.Kendimi birilerinin seçim savaşının tarafı olarak değil, mücadele...

KENDİMİ hiç de yenilmiş hissetmiyorum.

Çünkü eğer ortada bir savaş vardı ise...

Ben o savaşın tarafı değildim.
Kendimi birilerinin seçim savaşının tarafı olarak değil, mücadele içinde bir insan olarak görüyorum. Eğer illa taraf olacaksam, mücadeleden tarafım.
Dün de aynı şey için mücadele ediyordum; bugün de aynı şey için mücadele ediyorum, yarın da aynı şey için mücadele edeceğim.


*


Ne için mücadele ettiğimi soracak olursanız...
Doğruları yazmak, söylemek, yaymak için.
Böcek gibi ezilen, yerin 20 metre altında havasız bırakılan, traktör kasalarında ölümle burun buruna getirilen işçilerin haklarını savunmak, ailelerinin sesi olmak için.
İkinci sınıf yurttaş muamelesi gören kadınların ailede, sokakta, işyerinde, toplumda güçlenmesi, yaşam haklarını koruyabilmesi için.
Yok sayılan eşcinsellerin görünür olmaları, diğer herkesle eşit sayılmaları, cinsiyet kimliklerini gizlemeden baskısız yaşayabilmeleri için.
Hunharca, zalimce, bilgisizlikle, altı boş bir kalkınma anlayışıyla katledilen doğaya ve o doğanın parçası insanlara sahip çıkmak için.
Polis kurşunuyla, dayakla, sopayla canından olanların, satır gölgesine mahkûm bırakılanların hesabını sormak için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar