İzmir’de 5.500 kişi bir amaç için koşacak

Dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon insan var. Buna ek olarak, her yıl 250 bin kişi omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçiriyor.Çok basit kazalar nedeniyle herkesin başına gelebilecek bir sakatlık bu....

Dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon insan var. Buna ek olarak, her yıl 250 bin kişi omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçiriyor.
Çok basit kazalar nedeniyle herkesin başına gelebilecek bir sakatlık bu.
Bunlar, hiç de öyle azımsanacak rakamlar değil. Gelin görün ki, bu kadar çok hayatı etkilemesine rağmen omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı.
Bu çalışmalara katkı sağlamak, kaynak bulmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuş bir vakıf var: Wings for Life Vakfı.
Bu vakıf 4 yıldır dünya çapında bir koşu düzenliyor. Bu yıl bu koşu 7 Mayıs’ta, yani haftaya pazar. 24 ülkede aynı anda başlayacak.
Türkiye’deki koşu da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ford Otosan’ın katkılarıyla ikinci kez İzmir’de yapılacak ve saat 14.00’te başlayacak.
Bu yılki koşunun sloganı “Koşamayanlar için koşuyoruz”.
Dünyanın en hızlı pilotları bu yılki koşuda hayatlarının en yavaş yarışına katılacaklar.
Geçtiğimiz yıllarda David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi isimlerin kullandığı yakalama aracını İzmir’de, 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı kullanacak.
Avcı, yeni Ford Kuga’nın direksiyonuna geçerek katılımcıları mümkün olduğu kadar uzağa koşmaya teşvik edecek. Bu yarışın bir bitiş çizgisi yok.
Yakalama aracı yarış başladıktan sonra çıkıyor ve koşanları yakaladığında onlar için yarış bitiyor.
5 bin 500 kişiyle sınırlı yarışta kayıtlar doldu.
İzmir’e gelemeyenler üzülmesin; İstanbullular da telefonlarına yükleyecekleri bir uygulamayla Belgrad Ormanı’nda koşabilecek.
Yarışın tüm sponsorluk gelirleri ve katılım ücretlerinin tamamı, Wings for Life Vakfı’nın omurilik zedelenmeleri araştırmaları için ayrılan fona gidecek.
Bu yılki koşuda vakfın elçileri arasında Tanem Sivar, Ayşe Tolga gibi isimler de var.
Kelebek yazarlarından Yonca Tokbaş da en başından beri bu koşuya destek veriyor.
Hem araştırmaların ilerlemesinde hem de farkındalığın artmasında, her yıl katılımın arttığı bu yarışın rolü büyük.
Geçtiğimiz üç yılda 260 binden fazla kişinin katıldığı koşuda 17.8 milyon Euro bağış toplandı.
Dileyelim de bu yıl bu miktar katlansın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.115 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar