Her şey çocuklar için

Vakfın eğitime yaptığı destek ve teşviklerle amacı, ekonomiye ve nitelikli işgücü gelişimine katkı yapmak. Bu ne de olsa ancak, genç kızların topluma üretken bireyler olarak katılmasını sağlayarak...

Vakfın eğitime yaptığı destek ve teşviklerle amacı, ekonomiye ve nitelikli işgücü gelişimine katkı yapmak. Bu ne de olsa ancak, genç kızların topluma üretken bireyler olarak katılmasını sağlayarak mümkün olabilir.

Geçtiğimiz hafta, vakfın Aydın Doğan’ın da mezun olduğu Erzincan Lisesi’nde yaptırdığı öğrenci merkezi ile konferans salonunun kurdelesini vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner kesti. Eğitimdeki ihtiyaçlarımızın sonsuz olduğunu söyleyen Boyner, “Devletimizin desteği ile özel sektörün, imkânı olan bireylerin, vakıfların ve sivil toplumun elbirliği yapması gerektiğine inanıyorum” dedi.

MESELE EĞİTİMSE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Aydın Doğan Vakfı, 2005’te Doğan Grubu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle başlatılan ve Türkiye’nin en büyük eğitim seferberliği olan Baba Beni Okula Gönder’in (BBOG) en büyük destekçisi. BBOG, tam da Boyner’in söz ettiği gibi, devlet-özel sektör-sivil toplum işbirliği ile toplumsal bir problemi çözme açısından tüm dünyada örnek gösterilen bir başarı elde etti. Yani, eğitim gibi bir alanda, herkes elini taşın altına koymadan ilerleme kaydedemeyiz.

Aydın Doğan Vakfı’nın bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını söyleyebiliriz. BBOG seferberliği kapsamında bugüne kadar yapılan 33 kız öğrenci yurdunun 5’inin yapımını vakıf üstlendi; bu 5 yurdu desteklemeyi de sürdürüyor. Vakıf, Erzincan’da bir de üniversite öğrencilerine yönelik yurt yaptırdı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağışladı.

BBOG kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan kız çocuklarına vakıf tarafından, üniversite hazırlık süreçlerine yardımcı olacak eğitim setleri hazırlanıyor. Öğrencilerin gelişimleri ve doğru kariyer seçimleri için eğitimler düzenleniyor, yurt yöneticileri ile öğretmenlere de eğitimler veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar