Eroinman dolmuş şoförleri var O dolmuşta biz de olabiliriz

UĞUR Okur 28 yaşında. Erzurum’da doğdu. Çocukluğu, yazları zorla Kuran kursuna, kışları hiç sevmediği okula gönderilerek, her hatasında abisinden dayak yiyerek geçti. Okul bahçesinde...

UĞUR Okur 28 yaşında.

Erzurum’da doğdu. Çocukluğu, yazları zorla Kuran kursuna, kışları hiç sevmediği okula gönderilerek, her hatasında abisinden dayak yiyerek geçti.

Okul bahçesinde arkadaşının ona uzattığı poşeti yüzüne götürüp iki-üç nefes çekince hoşuna gitti. Bali kullanmaya böyle başladı.

Daha 14 yaşında bir cinayette sanık olarak ifade verdi. Kendini okuldan attırdı. Dayısının yanında boyacı olarak çalışmaya başladı. Her gece kazağının kolunu tiner tenekesine batırıyor, tiner çeke çeke eve yollanıyordu.

17 yaşında kavgada vuruldu. Ailesi onu Bursa’ya gönderdi. Bir hastanenin kantininde garsonluk yapmaya başladı. Hastanede personelin yarısı uyuşturucu kullanıyordu. Doktoruyla da oturdu içti, hemşiresiyle de.

Bekâr evlerinde kalmaya başladı. Evde kira için kasaya 3-5 kuruş atılıyor, geri kalan esrara yatırılıyordu. Her gün içer oldu; sonra gün saatlere bölündü. Kantinde çalışan herkes kullanıyordu. İçmeyenleri işten attırdılar, içen tanıdıklarını işe aldırdılar. Hırsızlık, yalan, satıcılık başladı.

Askere gitti; orada da her akşam içti. Askerden döndüğü gün Show TV’de bir haber gördü. “Aileler dikkat, esrardan 100 kat daha fazla bağımlılık yapan bir madde var, bonzai” diyordu. Merak etti. Gitti buldu. Başta 3 parça içerken sonraları günde 3 paket içer oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar