Dondurmanın da mutlulukla ilgisi varmış

Kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğunu söylenir durur. Dondurmanın da varmış.Geçtiğimiz haftalarda Unilever'in dondurma Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı, Londra'ya iki saat mesafedeki Colworth Global...

Kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğunu söylenir durur.

Dondurmanın da varmış.
Geçtiğimiz haftalarda Unilever'in dondurma Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı, Londra'ya iki saat mesafedeki Colworth Global Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde bir gün geçirdim.
Algida'nın öyküsünü dinlerken, "Bu merkezde her gün dünyada 100 milyon kişinin gülümsemesine neden olan gelişmelere imza atılıyor" dendiğinde abarttıklarını sandım.
Meğer belgeli konuşuyorlarmış.
Şöyle...
Amsterdam Üniversitesi'nden Dr. Nicu Sebe ve Prof. Theo Gevers insanların yüz ifadelerini ölçen bir yazılım geliştirmiş.
Bu yazılım, mutluluk, şaşırma, kızgınlık, korku, iğrenme ve üzüntü gibi bir dizi duyguyu yüz ifadelerini karşılaştırarak ölçüyor.
Unilever'in bu yazılımı kullanarak 300 kadınla yaptığı çalışmanın sonucunda, dondurma yeme gibi sıradan bir eylemin insanda mutluluk seviyesini yükselttiği ortaya çıkmış.
Tabii kimse günde 10 dondurma yeyip dünyanın en mutlu insanı olmuyor.
İşin bir de mutsuz eden kalori boyutu var.
Az şekerli ve az yağlı dondurmalar burada devreye giriyor.
Dondurma ve Çaydan Sorumlu Unilever Global Tüketici İçgörü Lideri Robert Hurling bu merkezde ürün ve teknoloji geliştirme süreçlerinde sadece tüketici isteklerinin değil, ihtiyaçların da önemli yer tuttuğunu anlatıyor.
"Örneğin" diyor, "Daha iyi bir beslenme alışkanlığı sağlamak için ürünlerin yağ ve şeker miktarını azaltıyoruz. Ama bunu yaparken tüketiciye bunun nedenleri ve kendi beslenme düzenine olan etkisi ile birlikte davranışını neden değiştirmesi gerektiğini de anlatıyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar