Direne direne zeytini kurtardık

Greenpeace zeytinlik alanların imara açılması konusunda kamuoyunun görüşlerini öğrenmek amacıyla bir araştırma yapmış ve geçtiğimiz ay bu araştırmanın sonuçlarını...

Greenpeace zeytinlik alanların imara açılması konusunda kamuoyunun görüşlerini öğrenmek amacıyla bir araştırma yapmış ve geçtiğimiz ay bu araştırmanın sonuçlarını açıklamıştı.

7 bölgedeki 41 ilde 18 yaşının üzerinde 1086 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları masada beklemekte olan kanunun hiçbir şekilde "milli irade" destekli olmadığını ortaya koymuştu.
Bu araştırmaya göre "Zeytinlik bölgelerinde sanayi tesisi yapılabilir" diyenlerin oranı sadece yüzde 8. "Yapılamaz" diyenler yüzde 83.
Ve sanmayın ki zeytinliklerde sanayi tesisine sadece muhalefet partilerini destekleyenler karşı. Hayır. Araştırmaya katılan AKP'lilerin yüzde 74'ü de karşı. Diğer parti destekçilerinde ise tablo şöyle: CHP'lilerin yüzde 92'si, MHP'lilerin yüzde 83'ü, HDP'lilerin ise yüzde 90'ı zeytinliklerin sanayi tesisleriyle talan edilmesine karşı çıkıyor.
Sadece yüzde 9 "Zeytinliklerin bulunduğu yerde kömür/termik santralı kurulabilir, kurulması için ağaç kesilebilir" diyor.
Ayrıca insanlara sorulmuş. Denmiş ki:
"Zeytinliklere ve 3 kilometre yakınına sanayi tesisi kurulması yasak. Ancak şu anda Meclis'te zeytinliklerde veya yakınında kömür santrali/maden işletmesi gibi sanayi tesisleri açılabilmesi yönünde bir değişiklik önerisi bulunuyor. Bu değişikliği destekliyor musunuz?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar