Dijitale bir mola verin

Bu hafta sonu işiniz yoksa, dijital devrime ufak bir ara verip çizgi dünyayla ve sanatla haşır neşir olacağınız, yaratıcılığınızla neler yapabileceğinizi keşfedeceğiniz bir yere adım atabilirsiniz.Ne...


Bu hafta sonu işiniz yoksa, dijital devrime ufak bir ara verip çizgi dünyayla ve sanatla haşır neşir olacağınız, yaratıcılığınızla neler yapabileceğinizi keşfedeceğiniz bir yere adım atabilirsiniz.
Ne de olsa dijital çağdaki alışkanlıklarımız eskiden, analogdan geliyor. Bunu hatırlamak iyi olabilir.
Etkinlik ajansı DSM Group, 23-25 Eylül tarihleri arasında çizgi roman ve çizgiye dair tüm görsel sanatların bir araya geldiği İstanbul Comics & Art Festivali’ni (İCAF) düzenliyor.
Bir şehir festivali olarak geniş katılımla gerçekleştirilecek İCAF’a çizgi roman dükkanları, yayınevleri, mizah dergileri, sahaflar, çizgi roman, graffiti ve animasyon sanatlarıyla ilgilenen yaratıcı oluşumlar ve profesyoneller katılıyor.
DSM Group’un kurucusu ve başkanı Alper Sesli, İCAF’ın fikir babası.
Sesli, çocukluğundan beri sıkı bir çizgi roman okuru. Son dönemde yenilenen baskılar, yeni karakterlerin ortaya çıkması ve hikayelerin çizgiye aktarılması, çizgi roman dünyasının yeniden gündeme gelerek hatırlanmasına neden olunca, Sesli’nin de çizgi roman satın alma ve okuma sıklığı artmaya başladı.
Sonra bir gün etrafına baktığında gördü ki, onun gibi gizli çizgi roman okuru olan pek çok kişi var. “Neden olmasın?” diyerek İstanbul Comics & Art Festival fikrini geliştirdi.
Saint Joseph’liler Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda’daki All Saints Kilisesi’nde düzenlenecek festivalin hedef kitlesini 12-65 yaşları arasındaki okuyan, araştıran, çizgiyi ve görsel tasarımı seven, kültür ve sanat etkinliklerini takip eden kesimler oluşturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar