Çöpünüze sahip çıkın

Sadece İstanbul’da yılda ürettiğimiz çöp miktarı 6 milyon ton. Ve 2016’da belediyelerin temizlik işleri için harcadığı para 9 milyar TL’den fazla.Türkiye’de çöpün yalnızca yüzde...

Sadece İstanbul’da yılda ürettiğimiz çöp miktarı 6 milyon ton.
Ve 2016’da belediyelerin temizlik işleri için harcadığı para 9 milyar TL’den fazla.
Türkiye’de çöpün yalnızca yüzde 11’i ayrıştırılabiliyor. 2023’te hedef, bu oranı yüzde 35’e çıkarmak.
Ayrıştıramadığımız atıkların yıllık değerinin 2 milyar doları bulduğunu düşünürsek, atıkların ülkemiz ekonomisi için önemi ortada.
Çöpüne Sahip Çık Vakfı genç bir sivil toplum kuruluşu. 2015’te, Murat Vargı liderliğinde çöp üretiminin en aza indirilmesi için kuruldu.
Bunun yolu, çöpün doğru yere atılması yönünde toplumda davranış dönüşümü sağlamak.
Vakıf, çöpten arınmış bir çevre için çevre bilincini artıran kampanyalar düzenliyor, eğitici ve teşvik edici projeler hayata geçiriyor, çevre politikalarını iyileştirmek için katkı sağlıyor ve bunların tüm Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor.
Bu amaçla belediyeler, eğitim kurumları, medya, sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu ve özel kurumlar ile işbirlikleri gerçekleştiriyor.
Vakıf, iki yıl gibi kısa bir sürede, kamuoyunda çöp konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok iletişim çalışması gerçekleştirdi.
Kamu spotlarının yanı sıra 2015 ve 2016’da İstanbul genelindeki mecralarda “Çöpünü Çöpe At” sloganıyla yapılan çalışmalar daha sonra Niğde ve Hatay’a taşındı.
İstanbul ve İzmir’de bürokratlar, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda çöp konusundaki alışkanlıklar, alınabilecek önleml...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar