‘Çocuklarını annesinden ayırmak vicdana sığmıyor’

GEÇTİĞİMİZ hafta, babası Murat Aydemir tarafından annesi Zarina Albegonova'dan 2.5 yaşında koparılan, bugün 8 yaşındaki Aylin'in hikâyesini okumuştunuz. 5 yıldır hukuk mücadelesi veren, dahası...

GEÇTİĞİMİZ hafta, babası Murat Aydemir tarafından annesi Zarina Albegonova'dan 2.5 yaşında koparılan, bugün 8 yaşındaki Aylin'in hikâyesini okumuştunuz.

5 yıldır hukuk mücadelesi veren, dahası hukuksuzlukla mücadele eden ve 7 aydır kızı Aylin kendisine hiç gösterilmeyen anne başından geçenleri anlatmış, “Adalet istiyorum” diye haykırmıştı. Bugün mikrofonu Murat Aydemir’in dayısı, kamuoyunun da yakından tanıdığı Erdem Holding ve Genpa Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem’e uzatıyorum.

- Zarina’yla ilk ne zaman tanıştınız?

ABD’de Murat tanıştırmıştı. Çok zarif, çok dürüst, çok düzgün bir kızdı. Daha sonra ailenin önde gelenleri Osetya’ya gidip Zarina’yı ailesinden istedi. Evlendiler; çok mutlu olduk. Zarina’yı tüm aile çok sevdi. Fakat daha sonra benim havsalama sığmayan bir yığın problem yaşadı kızcağız. 2011’de araya girdim fakat kız kardeşim (Aydemir’in annesi), Murat ve Murat’ın babası her söylediğimin tersini yaptılar.

- Neler söylüyordunuz ki?

Kimsenin karı-koca arasına girmemesini istiyordum. 15 gün sürekli konuşma ve tartışma halindeydik. Onlara “Bu, iki kişinin paydaş olduğu bir iştir” dedim. Ama dinleyen olmadı. Bırakın dinleyen olmamasını, 2011’de kız kardeşimle bu meseleden ötürü çok ciddi bir münakaşa ettik ve o tarihten beri konuşmuyoruz. Murat’la da konuşmuyorum. Zarina müdafaasız ve yalnız burada. Herkesin, Murat ile babasının Zarina’ya yüklenip onu zor durumda bıraktığını biliyorum. Dediğim gibi, münasebetimiz bundan dolayı bitti. Zarina’nın çocuğunu Zarina’dan ayırmak vicdana sığmıyor. Dolayısıyla ben hep Zarina’nın yanında bulundum. Hatta üzgünüm ki Zarina’nın rahmetli babası geldi gitti, göremedim kendisini. Kendisine saygı duyarım. Belki çekişme yüzünden arayamadılar. Veya zannettiler ki ben de Murat’ın arkasındayım. Oysa Zarina sonradan öğrendi ki kız kardeşimle bu sebepten ötürü konuşmuyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.115 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar