Çocuklarımızı aktif yurttaş olarak yetiştirebiliriz

Geçtiğimiz yaz, 8 yaşındaki Trisha Rao "Kendine İnan" adlı şiiri yazdı. 2 yaşından beri resim yapan Trisha’nın yakınları onun bu şiirini resimleriyle birleştirip bir kitap haline getirdiler. Kitap...

Geçtiğimiz yaz, 8 yaşındaki Trisha Rao "Kendine İnan" adlı şiiri yazdı.

2 yaşından beri resim yapan Trisha’nın yakınları onun bu şiirini resimleriyle birleştirip bir kitap haline getirdiler. Kitap önümüzdeki günlerde Amazon.com’da satışa çıkacak.
Trisha’nın çalışmaları bu kitaba dönüştüğü sıralarda dünyada savaşlar nedeniyle yeni bir acı, kayıplar ve yıkım dönemi başlamıştı. Ailelerini, evlerini ve ait oldukları toprakları kaybeden, çocukluğu elinden alan savaşın çocukları, dünyanın dört bir yanında insanların kalbini paramparça eden bir gerçekliğe dönüştü.
Trisha’nınki, çok zor zamanlarda ne olursa olsun çocukları umut etmekten vazgeçmemeye, hayal kurmaya, sevgi dolu bir gelecek tasarlamaya teşvik eden bir şiir.
Bu şiirin onun çizimleriyle birleşip ortaya çıkardığı kitapta yavru köpek Sunshine, Baba köpekle bir keşif gezisine çıkıyor. Dünyanın ormanlarında seyahat edip hayvanlarla tanışan Sunshine, onlardan kendine inanmak, azimli olmak, şükretmek ve sevmekle ilgili hayat dersleri alıyor.
Trisha’nın kitabının sayfalarında gezinirken, aslında çocukların yetişkinlerden çok daha bilge olduklarını düşündüm. Şiirde bolca geçen “nezaket, güven, hak arama, cesur olma, güçlü olma, birlik olma” gibi kavramlar bizim çocukken bilip de zamanla dünyanın çarpık düzeni içinde unuttuklarımız belki de.
Gelelim, size niye bu kitaptan söz ettiğime...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar