Çocuklar sanatla buluşsun diye

İstanbul Modern 2004'te kurulduğunda özel sektör, kamu ve yerel yönetimin desteklediği bir sinerji oluşturmuştu.O günden bu yana sanatın iyi geldiğine inanan, bu anlamda toplumsal sorumluluğu omuzlarında hisseden kuruluşlar...


İstanbul Modern 2004'te kurulduğunda özel sektör, kamu ve yerel yönetimin desteklediği bir sinerji oluşturmuştu.
O günden bu yana sanatın iyi geldiğine inanan, bu anlamda toplumsal sorumluluğu omuzlarında hisseden kuruluşlar İstanbul Modern’de gerçekleşen eğitim programlarını, etkinlikleri ve sergileri destekliyor, bunlara sponsor oluyorlar.
Her ne kadar bir müzeyi desteklemek ülkemizde yeni bir mefhum olsa da, 2009 yılından bu yana Gala Modern adı verilen organizasyonla müzenin eğitim programlarına destek sağlanıyor.
Her yıl yaklaşık 600 kişinin katılımıyla yapılan Gala Modern sayesinde bugüne kadar 350 bin çocuk ve genci çağdaş sanatla buluşturan eğitimler gerçekleştirildi. Günde ortalama 500 çocuk sanatla buluşuyor yani.
Bu organizasyonla ünlü sanatçıların yapıtları Gala Modern’de düzenlenen müzayedede satılarak İstanbul Modern’in eğitim projelerine aktarılıyor. Geçen yılki Gala Modern’e yapıtlarıyla katılan sanatçılar Nuri Bilge Ceylan, Adnan Çoker, William Kentridge, Sıtkı Kösemen, Nuri Kuzucan, Kemal Önsoy, Ardan Özmenoğlu, Adrian Villar Rojas, TUNCA, Ziya Tacir, Richard Wentworth, Pae White ve Autoban (Seyhan Özdemir Sarper, Sefer Çağlar) idi.
Gala Modern şimdi 8’incisi için gün sayıyor; 16 Aralık’ta İstanbul Modern’de düzenlenecek gecede eğitim etkinliklerine destek sağlamak için Raffi Portakal ve Maya Portagal Bitargil yönetiminde bir destek yarışı da gerçekleştirilecek.
Müzenin eğitim programlarının içerikleri sürekli değişiyor. İstanbul Modern bünyesinde faaliyet gösteren 10 kişilik Eğitim ve Sosyal Projeler ekibi, çağdaş sanatı her yaş grubundan ve kesimden izleyiciyle buluşturup çağdaş sanatı herkes için erişilebilir kılıyorlar. Bu ekip tarafından her yıl atölye çalışmaları, rehberli turlar, seminer ve okul programları gibi pek çok başlıkta 100’den fazla eğitim programı tasarlanıyor. Müzenin 2 yaştan başlayan bir hedef kitlesi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar