Bursa dönüşecek miras çürümeye bırakıldı

Nişantaşı’nda bir, Şişli’de beş daire ve 20 civarında dükkân... Paris’in en kıymetli bölgelerinde en az 1 milyon Euro değerinde ev ve atölye... Paris’teki banka hesabında 47 bin Euro. Üç...

Nişantaşı’nda bir, Şişli’de beş daire ve 20 civarında dükkân... Paris’in en kıymetli bölgelerinde en az 1 milyon Euro değerinde ev ve atölye... Paris’teki banka hesabında 47 bin Euro. Üç yıl önce vefat eden, Türkiye resminin en önemli isimlerinden Tiraje Dikmen’in çürümeye bırakılan mirası bu.

Istanbul Art News (IAN) gazetesinin son iki sayısında bu konu kapaktan işlendi, daha geniş bir kamuoyu kesiminin farkındalığını artırmak için haberi buradan aktaracağım.

Anlaşılan o ki, ülkemizde adalet, konu sanat ve eğitim olduğunda da bir yerlerde tıkanıp kalıyor.

MİRAS ÖĞRENCİLERE BURS OLACAKTI

Dikmen, kız kardeşiyle yaşadığı ihtilaflardan ötürü vasiyetnamesini 40’lı yaşlarında hazırlamış. Ve neyi var neyi yok, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne bırakmış. Bu mirasla ihtiyacı olan öğrencilere burs verilmesini istemiş.

Dikmen bu okulda önce işletme okumuş; ardından yüksek lisansını ve üstüne, ‘Kadın İşçilerin Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemindeki Durumları’ üzerine doktorasını yapmış. Belli ki hayatının en iyi yıllarını geçirdiği bu okula vefa borcunu ödemek istemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.115 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar