Av turizmi ihaleleri iptal edilsin!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün 1 Mayıs-15 Aralık tarihleri...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün 1 Mayıs-15 Aralık tarihleri arasında avlanmasına izin verdi.

Farklı illerde ihaleler yapılacak, en çok para ödemeyi taahhüt eden av turizmi acenteleri elde ettikleri kotaları avcılara satacak ve Türkiye'nin önemli canlı türleri av turizmine kurban edilecek.
Avlanma izni verilen hayvanlar arasında, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere göre korumakla yükümlü olduğumuz bozayı, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi türler de var.
Bozayı aynı zamanda 'Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme' kapsamında yer alıyor.
Doğal yaşam ortamları hızla daralan yabani hayvanlar ister istemez insanlarla karşı karşıya gelince sayıları artmış gibi bir algı yaratılıyor ve bu tür kararların alınmasında gerekçe olarak bu kullanılıyor.
Böylesine kritik kararların elde güvenilir bilimsel veriler olmadan, gözlemlere dayanarak verilmemesi gerekir.
Kafaya göre ekosistem düzenlenemez.
Kurtlar mesela bu keçilerle vs besleniyor.
Avcılara gerek yok.
Doğa dengesini kendi bulur.
WWF-Türkiye avlanma ihalelerinin iptal edilmesini ve Türkiye'deki yaban hayvanlarının detaylı bir envanterinin belirlenmesi için kapsamlı bir çalışma başlatılmasını talep ediyor.
Bunun için Change.org'da 'Av turizmi ihaleleri iptal edilsin' başlığıyla bir imza kampanyası başlattılar.
Siz de imzalayın, katkınız olsun

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar