O yavruyu korumak isteselerdi 16 yılda sağlam bir kanun çıkardı

16 yıldır bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. Bu süre zarfında, binlerce hayvana şiddet, eziyet, işkence ve tecavüz vakası basına yansıdı. Bunların kimi kamuoyunda rahatsızlık, kimi ise infial...

16 yıldır bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. Bu süre zarfında, binlerce hayvana şiddet, eziyet, işkence ve tecavüz vakası basına yansıdı.
Bunların kimi kamuoyunda rahatsızlık, kimi ise infial yarattı.
CHP ve HDP farklı zamanlarda, hayvanların korunmasına ilişkin kanun teklifi verdi, reddedildi.
2017’de AKP’li milletvekillerinin Meclis’te protesto amaçlı açtıkları dövizlere ‘Köpek giremez’ yazıldı; hayvanlar hakaret olarak kullanıldı.
2016’da Hayvan Hakları Komisyonu’nda AKP’li milletvekili, hayvanlara yaşam ihlaline hapis cezasını ‘çok ağır bir ceza’ olarak niteledi; “Hata yapanlara bir şans daha verilmiyor mu” diye sordu.
Aynı insanlar gibi kalbi atan, nefes alan, üzülen, sevinen canlıların katli sadece bir ‘hata’ mıydı? Kanunlarımıza göre öyle.
Kanunlarımıza göre, hayvanlara yönelik suçlar -ne kadar vahşice olursa olsun- sadece birer kabahat. Kanun yapıcılarımızın takdiri böyle.
İdam popülizmi her fırsatta fırtına gibi eserken, hayvanları koruyacak kanun bir türlü çıkamadı.
Bir buçuk yılda 30’dan fazla KHK ile 400’den fazla kanun çıkarıldı. Kamu İhale Kanunu 16 yılda 186 kez değişti. Ama 2004’ten beri hükümet zahmet edip de hayvanları koruyacak bir kanun çıkaramadı... Hayvanları öldürmeyi, kapalı alanda sigara içmekten daha beter bir şey olarak göremedi.
2011’de Tayyip Erdoğan hayvanseverlere seçimden sonra kanun sözü vermişti.
Kaç seçim geçti...
Hayvanları gerçekten koruyacak kanun çıkmadı; hayvanlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar