Ayrımcılığın böylesi!

Özge Köse 1985’te İskenderun’da, erken doğum olmamasına rağmen prematüre bebek boyutunda doğdu. Fiziksel gelişimi yaşıtlarına kıyasla geriden geliyordu. Başta üniversite hastaneleri olmak üzere...

Özge Köse 1985’te İskenderun’da, erken doğum olmamasına rağmen prematüre bebek boyutunda doğdu. Fiziksel gelişimi yaşıtlarına kıyasla geriden geliyordu. Başta üniversite hastaneleri olmak üzere, çeşitli hastanelerde durumu araştırıldı. En son 2013’te Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan araştırma sonucunda bir hastalık tanısı konulmadığı gibi, herhangi bir anomali de bulunmadı.

Özge 32 yaşında olmasına rağmen boyu 1.34.

Saçları, kaşları ve kirpikleri seyrek. Dışarıda peruk takıyor. Bir hastalık tanısı konmadığı, sağlığı yerinde olduğu için engelli raporu alamıyor.

Özge 2012’de Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. 2016’da Mustafa Kemal Üniversitesi Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. Halen İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde yüksek lisans yapıyor.

Mezuniyetinden sonra İskenderun’da otelcilik sektöründe çalışmaya karar verdi. Ama kalifiye olup olmadığına bakılmaksızın, her iş başvurusundan olumsuz yanıt aldı. İŞKUR kayıtlarından da bir şey çıkmadı.

İskenderun Belediyesi’nde bir iş fırsatı yakaladı. Özge, birkaç saat içinde belgelerini teslim etse de, “Diploman bu iş için uygun değil” denerek geri çevrildi. Oysa garsonluk yapacaktı ve en uygun diploma elindeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar