Seferberlik...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak” gerekçesiyle tutuklandı.
Gazeteye yönelik operasyonun bir sebebi olarak da Cumhuriyet Gazetesi Vakfı’na ilişkin soruşturma gösterilmişti. Ancak Kadri Gürsel, Turhan Günay ve Murat Sabuncu’nun vakıfla ilgisi bulunmuyor.
Sorguya giren avukatların verdiği bilgiye göre:
? Gazetecilerin tutuklanmasına gerekçe olarak hazırlanan dokuz klasörün sekizi köşe yazıları, tweet’ler, haber başlıkları ve yorumlardan oluşuyor.
? Cumhuriyet yöneticilerinin suçlandığı haber ve yorumlar daha önce hiçbir soruşturmaya tabi tutulmamış.
? Sekiz klasörün tamamında, iktidar medyasında Cumhuriyet hakkında çıkan yorumlar var. Yandaş medyanın Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasına ilişkin yorumları da delil olarak dosyaya konulmuş.
? Bir klasörde ise 24 Kasım’da duruşması görülecek olan Vakıf seçimine ilişkin bilgiler yer almış... Sulh Hukuk Mahkemesi’nin ilgi alanındaki vakıf seçimi, terör suçlamasının dayanaklarından biri olarak gösteriliyor.
Cumhuriyet operasyonunu baştan beri dikkatle izleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın tespiti şöyle:
“Cumhuriyet yöneticilerinin tutuklanması, vakfa yönelik kayyum yani el koyma hazırlığının sona geldiğini gösteriyor...”
Bugün her türlü muhalefete yönelik yoğun bir seferberlik izliyoruz. Böyle bir sürecin sonunda dikensiz gül bahçesine varılacağı hayal edilir ama öyle olmaz... Tam aksine...

VPN

Evdeki banyonun musluğunu açıp kapar kadar rahatlıkla...
Facebook, Twitter, WhatsApp’a aç kapa yapıyorlar.
İyi ki telefonları da kesmiyorlar!
Yakında onu da yaparlar mı, yaparlar.
Facebook, Twitter vs kesilince insanlar erişimi yan yollardan sağlamak için VPN servislerine yöneldi.
Ancak Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından operatörlere gönderilen bir talimat ile VPN servislerinin de kapatılması istendi.
Şunu da bilmiyorlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUNCELİ DERSİM 01 Haziran 2024 | 1.944 Okunma İNÖNÜ’YE KURŞUN 30 Mayıs 2024 | 1.466 Okunma GDO’lu mısır! 28 Mayıs 2024 | 1.371 Okunma DEVLET ONURU 25 Mayıs 2024 | 110 Okunma UNUTULMAK… 23 Mayıs 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar