Öğrenciler âlemi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde ‘Tayyipler Âlemi’ diye karikatürlü pankart açtıkları için gözaltına alınan ve bir ay hapis yatan öğrencileri Beştepe’de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde ‘Tayyipler Âlemi’ diye karikatürlü pankart açtıkları için gözaltına alınan ve bir ay hapis yatan öğrencileri Beştepe’de çaya davet etti. Onlarla sohbet etti.

Bir devlet gençlerini olur olmaz cezalandırmak, ezmek, susturmak yerine onlarla diyalog kurar, onlara baba gibi davranır.

Cumhurbaşkanı’nın daveti bu açıdan çok olumlu bir girişimdi.

Cumhurbaşkanı açtığı davadan da vazgeçti.

Jestler güzel... Bu jestler örnek olur mu?

Bugün hapishanelerde Adalet Bakanlığı rakamlarına göre 70 bin tutuklu ve hükümlü öğrenci var. Tutuklanan öğrenciler önce okuldan uzaklaştırma alıyor. Hüküm giyince disiplin cezası alarak okuldan atılıyorlar. Aileleri, çektikleri üzüntü bir yana ziyaretler için maddi külfete katlanmak zorunda kalıyor. Bu kimi tweet attığı, kimi okulda öğrenci kavgasına karıştığı, kimi demokratik gösterilerde yer aldığı için tutuklu. Cumhurbaşkanı ODTÜ öğrencilerine yaptığı jestle diğer öğrencilerin durumunu da hatırlatmış oldu.

Onlar da kuşkusuz affedici bir tavır bekliyor...

Çok sözü edilen af eğer öğrenciler için çıkarsa eminiz sağduyulu hiç kimse bundan rahatsız olmayacaktır...

Urfa’dan manzara...

Kadim dostumuz, meslektaşımız Şahin Tekgündüz yazıyor:

“İki gündür Urfa’da idim. Bu iki günde iki ayrı Urfa yaşadım. Birinci gün, Urfa Arkeoloji Müzesi, Göbekli Tepe, Harran Ovası, Harran kazı alanı, Harran konik evler, yani tarihte kalan Urfa... İkinci günümde eski Urfa şehrini keşfetmek ve gazete bulabilmek için en az dört saat taban teptim ve tam bir düş kırıklığı yaşadım. O devasa TOKİ ve müteahhit blokları arasında kaldırımları ve alanları lebalep dolduran insan kalabalığı, gazete sorduğumda boş gözlerle bakan gençler... ‘Nerede kitabevi bulabilirim?’ soruma pişkin pişkin sırıtarak ‘N’apacaksın kitabı abi?’ cevabı veren genç... Ve büyük bir turistik otelde gazete istediğimde tek bir gazetenin adını vermesi... Ve daha neler neler...”

DİREK

İzmir CHP Milletvekili Atilla Sertel dün TBMM’de gündem dışı söz alarak dedi ki: “İzmir’de Basmane Polis Merkezi Amirliği var. Bu binanın tadilatı yapıldı. Karakol, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 3 ve 10 Ekim 2018’de, ‘Bayrak direğimiz yok, direk alınıp takılsın’ diye iki ayrı yazı yazdı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu yazılara cevabı ‘Ödenek yokluğu nedeniyle talebiniz karşılanamamaktadır’ oldu. İçişleri Bakanı müsaade etsin, bayrak direğini ben alacağım, cuma günü gidip dikeceğim, bir de bayrak hediye edeceğim.”

“Zalimlerin çarkı, cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner.”

Victor Hugo

“Tekneler hız ve rüzgâr açısından eşit olduğunda mürettebatı iyi olan yarışı kazanır.”

Mark Twain

EĞİRDİR

Van, Beyşehir ve Tuz göllerinden sonra Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir hızla küçülüyor...

Tatlı suya sahip göl hem çevre sulamasından kullanılır, elma bahçelerini besler, hem Isparta’nın içme suyudur, hem tatlı su balıkları ve kerevit üretiminde halka önemli gelir sağlar. Eğirdir Gölü sonuçta 450 bin nüfuslu Isparta’nın can damarıdır. O yüzden giderek kuruması çevre halkını endişeye sevk ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ali Sirmen Bir anıt adam 19 Mart 2024 | 131 Okunma Nükleer bomba 16 Mart 2024 | 167 Okunma Kadın Yönetirse 14 Mart 2024 | 173 Okunma DEM SİLAHI 12 Mart 2024 | 307 Okunma OKUL ÇEŞMESİ 09 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar