Mizah tedavisi...

Mizah hayatımızın tuzu biberidir. Ruhun gıdasıdır. Hayatın acılarına vurulan fiskedir. Olumsuz düşüncelerin hapishanesinden kurtarır bizi... Sığ gündemlerden sıyrılmamızı, nefeslenmemizi...

Mizah hayatımızın tuzu biberidir. Ruhun gıdasıdır. Hayatın acılarına vurulan fiskedir. Olumsuz düşüncelerin hapishanesinden kurtarır bizi... Sığ gündemlerden sıyrılmamızı, nefeslenmemizi, neşelenmemizi sağlar. Başka?

Bakın mizahın gücü başka nelere yarıyor... Psikiyatr Alper Hasanoğlu’nun “Hayat ve Diğer Hastalıklar” adlı kitabından okuyoruz (S.175):

“Psikoterapide de mizah en önemli tedavi edici müdahale yöntemlerinden biridir. Psikoonkolojide mizah yoluyla limbik sistem aktive edilip endorfin salgılanması sağlanarak iyilik hali artırılmaya çalışılır. Almanya’da göğüs kanseri ameliyatı ve kemoterapisi gördükten sonra hastaların rehabilite olmaları için kurulan bazı kliniklerde mizah, rehabilitasyonun önemli bir parçası olarak kullanılır. Mizah tabii ki saçma fıkraların ardı ardına okunması değildir. Farklı bakış açıları sunarak, alışılmadık gözlemlerde bulunarak, bir anlamda provoke ederek gülmesi sağlanır hastaların.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FINDIK FISTIK 30 Nisan 2024 | 105 Okunma Biraz cesaret 27 Nisan 2024 | 91 Okunma 1915 GERÇEĞİ... 25 Nisan 2024 | 291 Okunma KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 106 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar