LİSE RADYOSU

Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık'ın bugünkü (08.12.2022)''LİSE RADYOSU'' başlıklı yazısı.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atilla Karaaslan yazıyor...- Dünyanın hiçbir okulunda “Öğrenci Radyosu” yoktu. Karabük’te kuruldu.Atatürk’ün talimatıyla 3 Nisan 1937’de Karabük Demir Çelik Fabrikaları kurulduktan sonra “Karabük Köyü” hızla gelişti.Aslında Karabük köy bile değildi, 13 haneli bir yerleşim birimiydi.Türkiye’nin dört bir yanından insanlar Demir Çelik Fabrikasında çalışmak için Karabük’e geliyordu.Fabrikanın inşası devam ederken gelişen, büyüyen Karabük’ün gereksinimleri de vardı. Öncelik eğitimdeydi.Önce Demir Çelik İlkokulu, ardından Karabük Demir Çelik Lisesi kuruldu.

Karabük kasaba oldu, ilçe oldu, kent oldu.

“Sayın dinleyiciler, iyi günler,

Burası KISA DALGA 42 METRE, 7100 kilohertz üzerinden yayın yapan Karabük Demir Çelik Lisesi öğrenci radyosu”

Bu anonsla DÇL Öğrenci Radyosu ilk yayınına başladı.

Bu yayın Türkiye’de ve dünyada bir ilkti.

Öğrenci radyosunda müzik yayınının yanı sıra öğrencilerin seslendirdiği radyo tiyatrosu, şiir saati gibi çeşitli sanat etkinlikleri yapılıyordu.

Ayrıca o gün okula gelmeyen öğrencilerin adları tek tek okunuyordu.

Yani “okuldan kaçanlar” radyodan anons ediliyordu.

*

Son haber... Demir Çelik Lisesi yıkılacakmış. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması gerekiyormuş.

Orası bir tarihtir. Yıkmayın beyler, güçlendirin.

Demir Çelik Lisesi mezunları sosyal medyada haykırıyor:

“Demir Çelik Lisesi yıkılmamalı”

Mister Rifkin

CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı buluşmasında bir de Amerikalı uzmanın konuşması büyük olay oldu. Jeremy Rifkin kamuoyuna “danışman” olarak takdim edildiği halde CHP’nin akıl hocası gibi algılandı. Bu algı yaratıldı.

Rifkin’in konuşmasını izledik. Aslında CHP politikalarından haberi bile yoktu. Almanya gibi ülkelerde danışmanlık yaparken verdiği fikirleri tekrarladı. Ağırlığı çevre konularına ve gelecekle ilgili sorunlara verdi. Genel bir çerçeve çizdi. İktidar dâhil herkesin yararlanabileceği bilgiler verdi.

Rifkin’in konuşması salonda çok az kulaklık bulunduğu için İngilizce bilmeyenlerce izlenemedi. CHP internet sitesini gezdik. Toplantıda konuşan herkesin konuşma metni sitede yer almış, Rifkin’in konuşması ne Türkçe ne İngilizce ne de videobant olarak bulunuyor. Ardından o kadar gürültü koptu ki danışmanlık görevinin süreceğini de sanmıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 174 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar