Kaybet - kazan!

“Kazı - kazan”ı anımsatan bu başlık da nereden çıktı derseniz... Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı basın toplantısında söylediklerinden... Sözlerine...

“Kazı - kazan”ı anımsatan bu başlık da nereden çıktı derseniz... Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı basın toplantısında söylediklerinden... Sözlerine, “Seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir, tam 7 puan geriledi” diye başlayan Kemal Bey hemen ardından kendilerinin başarılarını sıraladı.
“...AK Parti’ye parlamentoda çoğunluğu kaybettirdik... Dünün güçlü adamını ‘Topal Ördeğe’ çevirdik... Yüzde 10 barajını yerle bir ettik... Orta Anadolu’nun pek çok ilinde yıllar sonra ilk kez milletvekili çıkarmayı başardık... Sesimiz artık Orta Anadolu’da daha gür çıkacak... İktidar iki partiden oluşan parlamento istiyordu, bunu engelledik...”

***

Belli oldu ki, seçimlerden hangi sonuç çıkarsa çıksın Kemal Bey her durumda kendisini başarılı kabul ediyor. O yüzden de istifayı aklından geçirmiyor. Bugün toplanacak Parti Meclisi’nin gündemine “ihraçları” aldırmasına bakılırsa... Partide kendisine karşı yükselen itirazları ihraç tehdidiyle bastırmayı düşünüyor.
AKP ile seçim yarışından 8 kez yenik çıkan Kemal Bey’in ve onun liderliğinde CHP’nin, önümüzdeki yerel seçimden başarılı çıkması için sebep yok. Ancak Kemal Bey belli ki önemli olanın sonuç değil, koltukta kalmak olduğunu düşünüyor. CHP artık çetin bir liderlik sorunu yaşayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vali Küçük 14 Mayıs 2024 | 305 Okunma HAYAT DERSLERİ 11 Mayıs 2024 | 223 Okunma Aslan bacanak 09 Mayıs 2024 | 340 Okunma Temsilcim nerede? 07 Mayıs 2024 | 119 Okunma Yıllar koşuyor 04 Mayıs 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar