Soldan bakınca

Sosyalistler genellikle Mustafa Kemal’i burjuva devrimcisi diye küçümser, O’nu eleştirmeyi de sosyalistlik sayarlar. O yüzden TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın “Mustafa Kemal olmasaydı” başlıklı...

Sosyalistler genellikle Mustafa Kemal’i burjuva devrimcisi diye küçümser, O’nu eleştirmeyi de sosyalistlik sayarlar. O yüzden TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın “Mustafa Kemal olmasaydı” başlıklı yazısını dikkat çekici bulduk... Diyor ki Kemal Okuyan özetle:

. İster sağdan bakın, ister soldan, ister tepeden, ister aşağıdan, gerçek ortadadır. Mustafa Kemal olmasaydı, Anadolu’daki mücadele bu kararlılıktan mahrum kalır, başarısız olurdu.

. Mustafa Kemal olmasaydı... Meclis Saray karşısında dik duramazdı.

. Mustafa Kemal olmasaydı... Anadolu’daki hareket, Sovyet Rusya için yaşamsal önemdeki Kafkasya’da gerçekçi ve “devrimci” bir politika değil, yayılmacı, tutarsız ve maceracı bir politikayı zorlar, Bolşeviklerle karşı karşıya gelir, İngiltere’nin kucağına düşer, Sovyetler’i de çok riskli bir sürecin içine çekerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ali Sirmen Bir anıt adam 19 Mart 2024 | 131 Okunma Nükleer bomba 16 Mart 2024 | 167 Okunma Kadın Yönetirse 14 Mart 2024 | 174 Okunma DEM SİLAHI 12 Mart 2024 | 307 Okunma OKUL ÇEŞMESİ 09 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar