Güngör Uras

Değerli bir yazar, ağabeyimiz ve dostumuz Güngör Uras da aramızdan ayrıldı. Aylardır hastanedeydi. Doktorların bütün çabasına rağmen ağrıları dinmiyordu. Buna rağmen yazılarını tek bir...

Değerli bir yazar, ağabeyimiz ve dostumuz Güngör Uras da aramızdan ayrıldı. Aylardır hastanedeydi. Doktorların bütün çabasına rağmen ağrıları dinmiyordu. Buna rağmen yazılarını tek bir gün aksatmadı. Her ziyaretine gittiğimizde sandalyede oturmuş ağrılar içinde köşe yazısını yazarken buluyorduk...
En büyük çabası ekonomi dünyasında olup bitenleri Ayşe Teyze’nin anlayacağı şekilde halka aktarmaktı. Cari açık ne demek, enflasyon hesabı nasıl yapılır, ekonomideki gelişmeler halkın mutfağına nasıl yansır, Güngör Ağabeyimiz bıkıp usanmadan halka bunları anlatmaya çabaladı. Her zaman olumlu ve umutlu olmaya çalıştı. Dünyayı ve Türkiye’yi karış karış gezdi, gördü, yaşadı. Hayatı sevdi. 
Bir filozof:
- Ölüm iyiliklerden değil kötülüklerden uzaklaştırır, diyor...
Güngör Uras güzellikleri yaşadı, kötülükleri bu dünyada bırakıp aramızdan ayrıldı. Eşi, kızı ve tüm diğer sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Kurbanı dondur!

“Kurban Bayramı öncesi derin dondurucu ve kıyma makinesi satışlarında patlama oldu. Satışlardaki artış yüzde 150’ye yaklaştı. Ağustos ayının ilk haftasına göre ise artış 5.5 katı buldu.”
Haber ne anlama  geliyor, belli... İnsanlarımız kestikleri kurbanın bir bölümünü konuya komşuya dağıttıktan sonra büyük parçasını kendilerine ayırıyorlar. Eh, ayırılan parça büyük olunca onun sağlıklı şekilde saklanması da şart tabii.
Bizim zamanımızda kurban etinin çoğu fakirlere dağıtılır azı evde kalırdı.
Şimdi çoğu evde kalıyor... Dağıtılanın önemli kısmı da akrabalara, varlıklı dostlara gidiyor.
Sağlık Bakanlığı da bu yeni hayat tarzına! uygun olarak etlerin nasıl sağlıklı korunacağını anlatan basın açıklaması yaptı. Etlerin eksi 2 derece buzlukta birkaç hafta, eksi 18 derece olan derin dondurucuda 3-4 ay süreyle sağlıklı şekilde saklanabileceğini bildirdi.
“Eskisine göre daha zenginiz ama gönlümüz daha fakir...”
Kimindi bu söz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 172 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar